Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ξεκληρίστηκε πενταμελής οικογένεια από οβίδα στη Συρία




Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των ανταρτών και του στρατού
Ένα ζευγάρι και τα τρία παιδιά του - ηλικίας επτά, εννέα και έντεκα ετών - σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από μια οβίδα που έπληξε το χωριό Αμπού Τάλταλ στην επαρχία του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, που βασίζει την πληροφόρησή της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών στη Συρία, γνωστοποίησε ακόμα ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν και τη Χομς, την αποκαλούμενη και «πρωτεύουσα της επανάστασης».

Πολλές οβίδες έπληξαν τις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, ενώ ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πόλη, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο στρατός πολιορκεί εδώ και περισσότερους από έξι μήνες πολλές συνοικίες, και κυρίως την παλιά πόλη της Χομς, οδηγώντας, σύμφωνα με τους αντάρτες, σχεδόν χίλιους ανθρώπους σε σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Την ίδια ώρα σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονταν μεταξύ στρατιωτών και εξεγερμένων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Ντεράα, ενώ ο στρατός βομβάρδισε εκ νέου την περιφέρεια της Δαμασκού, κυρίως την ανατολική Γούτα, όπου οι αντάρτες έχουν την οπισθοφυλακή τους.

Οι μάχες συνεχίζονται και στη βορειοανατολική Συρία, όπου το Παρατηρητήριο έχει καταμετρήσει 58 νεκρούς σε μία εβδομάδα συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και μαχητών της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), του συριακού βραχίονα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης έχει ορίσει μια επιτροπή που είναι αρμόδια να μεσολαβήσει στους τοπικούς επικεφαλής των εξεγερμένων Κούρδων ώστε να τερματιστούν οι μάχες, που είναι αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, «των προσπαθειών του καθεστώτος να σπείρει ζιζάνια».

Ένας πρώτος προσωρινός απολογισμός έκανε λόγο για 11 νεκρούς σήμερα στη Συρία, ενώ χθες έχασαν τη ζωή τους 123 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 62 πολίτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου