Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλέξης Εσωτερικού…ξαναχτυπά!

Είχαμε νοσταλγήσει τον παλιό καλό Αλέξη. Εκείνο το τολμηρό αγόρι που τα λέει χύμα, δε μασάει τα λόγια του, δεν αλλάζει απόψεις, κατακεραυνώνει το σύστημα και επιτίθεται στη διαπλοκή, την «άθλια» κυβέρνηση.
Μας είχε λείψει ο πρόεδρος του 15μελούς, ο οργισμένος νέος που δεν υποχωρούσε ποτέ και δεν υπολόγιζε καμιά δύναμη και καμιά υπερδύναμη. Τόσες μέρες στις χώρες του κακού, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, χάσαμε τον καταγγελτικό του λόγο και μείναμε να παλεύουμε με τα υποκατάστατά του, τον Διαμαντόπουλο και τον Κουράκη. Καμιά σχέση με τον Αλέξη. Γι’ αυτό εισηγούμαστε ως antinews να του απαγορευτεί στο εξής η έξοδος από τη χώρα, να του πάρουν το διαβατήριο διότι δεν αντέχουμε χωρίς τον Αλέξη Εσωτερικού.
Αλλά αμέσως μόλις ήρθε στην Ελλάδα αφού βγήκε από την κοιλιά του κήτους, πέρασε μια βόλτα από την πάντα φιλόξενη κρατική τηλεόραση και έπιασε στασίδι στη ΝΕΤ και μέσα από τα βαθιά μπλε
μάτια της Έλλης Στάη ξεκίνησε και πάλι τον καταγγελτικό του λόγο.
Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε περί λάιτ Αλέξη, που έκανε κωλοτούμπες στον Σόιμπλε και το ΔΝΤ. Δεν υπάρχουν όλα αυτά που γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες. Για όλα φταίνε τα επικοινωνιακά χαλκεία, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και κατέθεσε τις προτάσεις που όλοι ξέραμε από τον παλιό καλό Αλέξη.
Κατάργηση του Μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης χωρίς Μνημόνιο.
Συντεχνίες στα Μέσα Μεταφοράς; Ποιες συντεχνίες.  Συντεχνίες, σημείωσε, αποτελούν όσοι βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό ενώ χαρακτήρισε εξευτελισμό των μνημονιακών πολιτικών το ενιαίο μισθολόγιο.
Τάχθηκε κατά της λεηλασίας του δημοσίου ωστόσο εμφανίστηκε θετικός στη συνύπαρξη του ελληνικού δημοσίου με ιδιώτες επενδυτές, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημόσιες επενδύσεις με κοινωνική ανταποδοτικότητα.
Για το ευρώ, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που δίνει στην Ελλάδα το κοινό νόμισμα ενώ τόνισε πως το κόμμα του θα συμμαχήσει «ακόμη και με τον διάβολο» για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία.
«Μας δίνουν τις δόσεις ίσα – ίσα για να μην χρεοκοπήσει ο μηχανισμός των τραπεζών και όχι τα ελληνικά νοικοκυριά», συμπλήρωσε.
Εξαπέλυσε επίθεση στα «επικοινωνιακά χαλκεία της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει έξω και άλλα μέσα», τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει μέσα τα ίδια που λέει κι έξω».
Υπενθύμισε ότι στην ομιλία του στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον, είπε ακριβώς τα ίδια που λέει και στην Ελλάδα, ότι δηλαδή «το μνημόνιο είναι νεκρό, το έχει απορρίψει η ίδια η ζωή» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έρθει στην εξουσία «θα το θάψουμε κάτω από τη γη». Ξέχασε βέβαια να μας πει πώς… έκοψε τον 13ο και 14ο μισθό, πώς έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην κυβέρνηση Ομπάμα ή πώς άδειασε τις συνιστώσες του που θεωρούν ότι το ευρώ δεν είναι κι απαραίτητο.
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για τις επενδύσεις και θέτει συγκεκριμένα κριτήρια γι’ αυτές. «Δεν θέλουμε τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Θέλουμε επενδύσεις με κοινωνική ανταποδοτικότητα, με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, σεβασμό στο περιβάλλον». Ερωτηθείς για το ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα, είπε ότι οι προσφορές θα κριθούν «μέσα από το κοινωνικό συμφέρον και όχι από την εκποίηση, αλλά από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μια ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα. Οι δόσεις που παίρνει η χώρα, πρόσθεσε, αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Η Βραζιλία τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική.
Και φυσικά επιτέθηκε ξανά στη θεωρία των άκρων, χαρακτήρισε φασιστικό κόμμα τη Χρυσή Αυγή και «άδειασε» τον κ. Κουράκη για το… χριστιανόσημο καθώς είπε ότι δεν είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας Τσίπρας από τα παλιά, λοιπόν, για να μη νομίζουν οι εχθροί του ότι η Αμερική τον έκανε… Αμερικανάκι. Άλλωστε, η ΚΝΕ, το αμπέχονο και οι σαχλαμάρες για να περνά η ώρα δύσκολα φεύγουν από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου