Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ρήμαξαν σχολεία εισβολείς για χαλκό, πετρέλαιο,...


Ρήμαξαν τα σχολεία στο Μεσολόγγι και την Πρέβεζα
Στο  έλεος «κυνηγών» χαλκού, καυσίμων  και… απλών βανδάλων βρέθηκαν  τα κτίρια των σχολείων στο  Μεσολόγγι! Μέσα σε μια νύχτα,  οι άγνωστοι δράστες επιδόθηκαν σε μπαράζ κλοπών και φθορών σε τρία από αυτά, αφήνοντας μάλιστα τους μαθητές στο έλεος της κακοκαιρίας!

Όλες  οι εισβολές έγιναν σε διάστημα  λίγων ωρών, αλλά μάλλον αποκλείεται  οι δράστες να ήταν οι ίδιοι.  Στο σχολείο της περιοχής του  Αγίου Γεωργίου χτύπησαν «κυνηγοί» καυσίμων που «ρούφηξαν» από τη δεξαμενή 300 λίτρα πετρέλαιο, το οποίο προοριζόταν για τη θέρμανση των μαθητών που θα ξεπαγιάσουν ώσπου να ανεφοδιαστεί το σχολείο!

Στο Α΄ Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου έδρασαν οι «κυνηγοί» χαλκού, που έκλεψαν το αλεξικέραυνο και εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφήνοντας τα μικρά παιδιά να κινδυνεύουν από μια πιθανή καταιγίδα. Τέλος, οι άγνωστοι που εισέβαλαν στον παιδικό σταθμό της Κατοχής Μεσολογγίου τα έκαναν γυαλιά- καρφιά χωρίς αιτία, σπάζοντας τα τζαμιά και διάφορα υλικά με τα οποία απασχολούνταν τα παιδάκια!

Αλλά και στο κανάλι της  Πρέβεζας, άγνωστοι διαρρήκτες παραβίασαν ένα παράθυρο του κτιρίου όπου στεγάζεται το νηπιαγωγείο και έκλεψαν έναν υπολογιστή και ένα φορητό τηλέφωνο. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή χθες το πρωί από τις νηπιαγωγούς οι οποίες διαπίστωσαν ότι είχε κάνει φτερά ο υπολογιστής που δεν ήταν μεγάλης αξίας, αλλά περιείχε αρχεία απαραίτητα για την λειτουργία του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου