Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πόσο ακόμα θα παρακολουθεί ατάραχο το ελληνικό κράτος την παρακρατική δράση του προξενείου και των πρακτόρων του;

Και νέα δήθεν θρησκευτική-πολιτιστική εκδήλωση του τουρκικού Προξενείου με σαφή μηνύματα τουρκισμού και παρόντες πολλούς σεσημασμένους τουρκοπράκτορες της Θράκης…
    Άλλη μια μαζική τουρκοεκδήλωση με τον γνωστό πάντα χρηματοδότη, πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών στο γνωστό (και ως…προέκταση του Τουρκικού Προξενείου) ξενοδοχείο της Κομοτηνής «Chris & Eve».
Τυπικά διοργανωτής βέβαια δεν ήταν το Προξενείο, αλλά ηΨευδομουφτεία Κομοτηνής (σ.σ. το ίδιο ακριβώς είναι) και ειδικώς το γυναικείο τμήμα της, που αυτοαποκαλείται «Γυναικεία Ομάδα Καθοδήγησης της Αιρετής Μουφτείας» (σ.σ. όχι πάντως και ό,τι πιο..φεμινιστικό έχετε δει στη ζωή σας)! Ο λόγος για εκδήλωση Ασουρέ(θρησκευτικό έθιμο, όπου μοιράζεται κάτι σαν τη δική μας «Βαρβάρα»), που έγινε στις 12 Δεκεμβρίου και στην οποία ακούστηκαν πάλι, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, πολύ προκλητικά πράγματα για τους…Τούρκους της Δυτικής Θράκης και την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της Τουρκικής Μειονότητας της περιοχής. Ενδεικτικές π.χ. οι φράσεις από την ομιλία του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ ότι «η Μητέρα Πατρίδα μάς στηρίζει» και ότι «έθνη που δεν μεταδίδουν στις επόμενες γενιές την κουλτούρα τους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούνε μέσα στο χρόνο».

    Στην εκδήλωση, πλην του Σερήφ (στην 1η φωτογραφία τον βλέπετε στο βήμα και πιο δίπλα τις εκ Τουρκίας καλεσμένες), μετείχε ασφαλώς το αφεντικό, τουτέστιν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, ο μουφτής Ιψάλων Ισμαήλ Γκεγίμ, ο πρόεδρος του DEBΜουσταφά Αλή Τσαβούς, ο βοηθός του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλου, η διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, ο πρόεδρος του “Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέδων”Ασίμ Τσαβούσογλου και περίπου 2.500 γυναίκες. Διαβάστηκαν όμως και αρκετά συγχαρητήρια μηνύματα, όπως π.χ. από τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, τον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον νομάρχη Τεκίρνταγ Αλή Γερλίκαγια, τον νομάρχη Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ και τον πρόεδρο του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ.
    Όπως μας ενημερώνει το ρεπορτάζ του τουρκοπεριοδικού της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (μετάφραση tourkikanea.gr), ο Ιμπραήμ Σερήφ στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους άντρες και γυναίκες του χωριού Λαμπρό, που μόχθησαν για την προετοιμασία του ασουρέ, και ανέφερε πως το επόμενο έτος η εκδήλωση θα οργανωθεί από τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, που τον ευχαρίστησε από τώρα. Και πέραν της…εκπεφρασμένης πίστης του ότι “η Μητέρα Πατρίδα μας στηρίζει”, είπε ακόμη τα εξής: «Τη συνέχεια και ενότητα κοινοτήτων και εθνών την διασφαλίζουν η θρησκεία, η γλώσσα, η ιστορική συνείδηση, τα ήθη τα έθιμα και οι παραδόσεις. Κάθε κοινότητα και έθνος έχει ένα τρόπο ζωής και στάσης που ορίζεται από τα παραπάνω στοιχεία. Αυτά όλα μαζί λέγονται πολιτισμός .Έθνη που δεν μεταδίδουν στις επόμενες γενιές την κουλτούρα τους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούνε μέσα στο χρόνο. Εμείς λοιπόν βρισκόμαστε απόψε εδώ για να βιώσουμε την εκδήλωση του ασουρέ που πηγάζει από την θρησκεία μας και τις παραδόσεις μας, και για να θυμηθούμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές το γεγονός αυτό που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας. Εμείς πάντα καταβάλλουμε προσπάθεια να κρατήσουμε και να συντηρήσουμε εκδηλώσεις σαν και αυτή που προάγουν την ενότητα και την αλληλεγγύη μας».
    Ο μουφτής Ιψάλων Ισμαήλ Γεγίν ανέφερε πως βλέπει μια οργάνωση με υπέροχη ομορφιά που θέλει να την δει και στην Τουρκία, ένα πρόγραμμα που δεν μπόρεσαν να το κάνουν ακόμη στην Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα είπε : “Στην καρδιά μας υπάρχει ένα ξεχωριστό μέρος και ένας ιδιαίτερος σεβασμός για τους ομογενείς της Δυτικής Θράκης και του εξωτερικού… Εγώ ευρισκόμενος εδώ στην Κομοτηνή που υπάγεται στο ελληνικό κράτος μετά από πρόσκληση του συναδέλφου μου, έχω την χαρά και τον ενθουσιασμό να σας απευθύνω τον λόγο… Βλέποντας αυτήν την εικόνα εδώ, καταλαβαίνω πως εσείς μας έχετε ξεπεράσει κατά πολύ. Οι καρδιές μας είναι μαζί με τις καρδιές σας. Εμείς ως Μητέρα Πατρίδα σας αγαπάμε πολύ. Πιστεύω πως κι εσείς μας αγαπάτε πολύ. Η καρδία μας, η θρησκεία μας, το έθνος μας, η γλώσσα μας και πρώτα από όλα η φυλή μας είναι ίδια. Υπάρχουν πολλά σημεία που μας ενώνουν. Δεν είναι μόνο το Ισλάμ και το θέμα της πίστης. Είμαστε και από την ίδια φυλή και ο ίδιο έθνος. Όλοι είμαστε Τούρκοι. Αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ»…
    Ε, και δεν θα μπορούσε φυσικά να μην πει δυο λόγια και ο χρηματοδότης όλης αυτής της (προσχηματικά θρησκευτικο-πολιτιστικής) μασκαράτας, που έστειλε μήνυμα ενότητας προς την Τουρκική Μειονότητα. «Να έχετε ενότητα και ομοψυχία» τόνισε χαρακτηριστικά.«Ακόμα και άνθρωποι που είδαν τον προφήτη Μωάμεθ, όταν δεν είχαν ενότητα και ομοψυχία, χύθηκε αίμα…Κάνω έκκληση για ενότητα και ομοψυχία. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο. Εάν εσείς δεν χαλάσετε την ενότητα και την ομοψυχία σας, κανένας δεν μπορεί να την χαλάσει. Για να διαφυλάξετε την ενότητα και την ομοψυχία σας κόψτε τις κακολογίες και αφήστε τα κουτσομπολιά και τις κουβέντες. Εάν δεν ανέχεστε τους κουτσομπόληδες και δεν ασχολείστε ο ένας με τον άλλον, τότε κανείς δεν μπορεί να χαλάσει την ενότητα και την ομοψυχία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».
    Δεν βλέπουμε να έχει και πολύ μεγάλο…χάρισμα στον λόγο ο συγκεκριμένος θιασώτης της «ειρήνης», που όταν δεν μιλάει για…ενότητα και ομοψυχία, μπορεί π.χ. να γυρνάει τα χωριά και να απειλεί ως κοινός τραμπούκος Έλληνες πολίτες. Ούτως ή άλλως όμως δεν τον πληρώνουν για την ευφράδειά του. Είπαμε: άλλα είναι τα προσόντα του…
    
ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    1. Στο περιθώριο της τουρκοεκδήλωσης, βλέπετε (από δεξιά) τον μουφτή Ιψάλων, τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, τον βοηθός του ψευδομουφτή Ξάνθης Χράλογλου, τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ.
    2. Ο τύποις οικοδεσπότης, ψευδομουφτής Κομοτηνής Σερήφ, εισέρχεται στην εκδήλωση μαζί με τον πραγματικό οικοδεσπότη-χρηματοδότη, δηλαδή τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ.
    3. Όλα τα…μωρά στην πίστα! Εδώ ανάμεσα στους επισήμους διακρίνουμε και τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, αλλά και τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ. 
    4. Η κυρία στα αριστερά μάς κουβαλήθηκε από την Τουρκία. Μάλλον για να ¨φωτίσει¨ τον κόσμο εδώ με την ομολογουμένως…εκτυφλωτική (πολιτιστικά) παρουσία της.
    5. Όπα! Τι κοιτάει εδώ ρε παιδιά ο πρόξενος; Λέτε να του ήρθε ο…λογαριασμός;
    6. Διανομή ασουρέ (κοινώς «βαρβάρας») στους μετέχοντες.
    7. Και ολίγη από αυθεντικό μισογύνικο ισλαμικό μεσαίωνα!
    8. Ε, κι εδώ βεβαίως τα ίδια και χειρότερα! Τυχαίο είναι νομίζετε που έχουν γίνει πλούσιοι όλοι οι νευρολόγοι και οι ψυχίατροι της Κομοτηνής;
    9. Ο μουφτής Ιψάλων Ισμαήλ Γκεγίκ στο βήμα. Το τι ξέβρασε το στόμα του, δεν λέγεται…
    10. Και στο φινάλε…να και αυτός που πληρώνει ξενοδοχεία, ναύλα, ιμάμηδες κλπ.  Ο Τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ. Ε, να μην πει κι αυτός, μωρέ, δυο λόγια;
Πηγή: Προξενείο Στοπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου