Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Το Ιράν θα “απαντήσει” στη Δύση, αν χτυπηθεί η Συρία


Mahmoud-ahmadinejad-Bashar-al-Assad

Το Ιράν είναι ο ένας από τους τρεις, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, στρατηγικούς συμμάχους του Μπασάρ αλ Άσαντ στην προσπάθειά του να μην έχει την… τύχη του Χόσνι Μουμπάρακ, πολύ περισσότερο του Μουαμάρ Καντάφι.
Και οι τρεις χώρες, με τη σημαντική δυνατότητα παρέμβασης που τις διακρίνει σε διεθνές επίπεδο, είτε έχουν μπλοκάρει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Συρίας, είτε έχουν βάλει… φρένο στις βλέψεις της αντιπολίτευσης να αντικαταστήσει απλώς το καθεστώς Άσαντ στην εξουσία, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και πολιτική ζύμωση.
Πριν από μερικές μέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ήταν εκείνος ο οποίος
ξεκαθάρισε ότι η απαίτηση της αντιπολίτευσης της Συρίας να αποσυρθεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ και στη συνέχεια να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος, δεν βοηθάει στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Σήμερα, το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ξεκαθάρισε ότι η Τεχεράνη θα θεωρήσει μια μελλοντική επίθεση κατά της Συρίας, ως επίθεση κατά του ίδιου του Ιράν. Και θα… αντιδράσει αναλόγως.
Οι Φρουροί της Επανάστασης θεωρούν ότι η Συρία αποτελεί κεντρικό άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, και φοβούνται ότι αν υπάρξει χάος στη Δαμασκό, το σύνολο του αραβικού κόσμου θα βρεθεί προ αδιεξόδου.
Τα παραδείγματα άλλωστε τόσο της Αιγύπτου με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους όσο και της Λιβύης με τη διείσδυση τρομοκρατικών ομάδων φιλικών προς την Αλ Κάιντα, δείχνουν ότι η “Αραβική Άνοιξη” δεν οδήγησε στη Δημοκρατία που προσδοκούσαν οι λαοί της περιοχής, αλλά αντιθέτως άνοιξε… παράθυρο στο χάος.
http://ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου