Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη του Φ.Κουβέλη για τη λίστα Λαγκάρντ, τις καταλήψεις και.. το ΣΥΡΙΖΑ

"Ασφαλώς υπάρχει πολιτική ευθύνη για το τι έγινε" σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ

Tις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για τη λίστα Λαγκάρντ, τη λειτουργία της κυβέρνησης, τον ΣΥΡΙΖΑ, τις καταλήψεις και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, προτείνοντας μάλιστα  τη σύσταση ενός άτυπου οργάνου το οποίο θα συντονίζει την πολιτική δράση των κυβερνητικών εταίρων.
«Mια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να σταθεί σήμερα, οι διαφορές απόψεων να αντιμετωπίζονται πριν φτάσουν στη βουλή. Θέλω να επαναφέρω σήμερα και την πρόταση σύστασης ενός άτυπου οργάνου το οποίο θα συντονίζει την πολιτική δράση των κυβερνητικών εταίρων. Ενός οργάνου που θα αντιμετωπίζει πολιτικές διαφορές και θα υποβοηθά έτσι και το κυβερνητικό έργο» είπε χαρακτηριστικά
Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, ο κος Κουβέλης  δικαιολόγησε την πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και
ΔΗΜΑΡ για τη σύσταση προανακριτικής για τον πρώην υπουργό οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, κάνοντας λόγο μάλιστα για…. Εκπλήξεις όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης!
«Η προκαταρκτική εξέταση προϋποθέτει ισχυρές ενδείξεις. Και η πρωτοβουλία μου, την οποία υιοθέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε σαφείς ενδείξεις από το φάκελο που είχε φτάσει στη βουλή και από όσα γενικότερα κατεγράφησαν αναφορικά με την περιβόητη λίστα. Δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρξει μια συγκεκριμένη παρέμβαση για τη σύσταση αυτής της επιτροπής. Μιας επιτροπής που θα ερευνήσει όλες τις πτυχές του ζητήματος και μην εκπλαγείτε αν έχουμε εκπλήξεις. Εννοώ να προκύψουν άγνωστα έως σήμερα στοιχεία τα οποία θα βαρύνουν ίσως κι άλλα πρόσωπα διευρύνοντας την έρευνα της επιτροπής».
Αναφερόμενος στον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και στον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «ασφαλώς υπάρχει πολιτική ευθύνη για το τι έγινε. Δηλαδή το πως αντιμετωπίστηκε η λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά. Είναι άλλο πράγμα η επιτροπή που θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση κι εντελώς άλλο το να προκύψει και μια εξεταστική επιτροπή που μπορεί να διερευνήσει και τις πολιτικές ευθύνες».
Σχολιάζοντας τις διαγραφές Βουδούρη και Μουτσινά ο κος Κουβέλης, ξεκαθάρισε πως η απόφαση να τεθούν εκτός της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ δε σχετίζεται με τη λίστα Λαγκάρντ αλλά με τη στάση των δύο βουλευτών όλο το  τελευταίο εξάμηνο.
«Η ΔΗΜΑΡ μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά έχω επανειλημμένως τονίσει ότι διατηρεί τις απόψεις της» πρόσθεσε ο κος Κουβέλης , εκφράζοντας την άποψη πως δεν υπάρχει ανάγκη επί του παρόντος για ανασχηματισμό.
Ο κος Κουβέλης εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο αοριστίες και αντιφάσεις στο λόγο του κόμματος του κυρίου Τσίπρα.
«Θα προκαλούσα τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πει μία –έστω- μεταρρύθμιση που θα επιθυμούσε. Διαπιστώνω διαρκώς αοριστίες και αντιφάσεις στο λόγο του. Ειλικρινά προσπαθώ να διαπιστώσω ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο που προτείνει. Δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά μια διαρκής δημαγωγία πάνω στις πληγές της χώρας και κοινωνίας».
Τέλος μιλώντας για τις καταλήψεις σε δημόσια κτίρια αλλά και στα γραφεία του κόμματος του ο κος Κουβέλης είπε «Το κατάληψη-ανακατάληψη θυμίζει λίγο πολεμική ορολογία. Θα σας έλεγα όμως ότι πρέπει να προστατευθεί ο δημόσιος χώρος και αυτό που γίνεται είναι αναγκαίο» και πρόσθεσε
«Δεν θεωρώ ότι η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πράξης έπρεπε να γίνει με ποινικά μέσα. Η πολιτική αποδοκιμασία της απαράδεκτης και αντιδημοκρατικής ενέργειας τους είναι η απάντηση».
Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου