Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Οι “νοικοκυραίοι” του ΣΥΡΙΖΑ



«Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι όμως. Απευθυνόμαστε και ασχολούμαστε κυρίως με τα προβλήματα της μεσαίας τάξης». Αυτό δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας (11/01/13 στον Real Fm) στην προσπάθειά του να αποποιηθεί τις ευθύνες του ιδίου και του κόμματος του για την εξτρεμιστική δράση των «μικρών ομάδων πιτσιρικάδων μπαχαλάκηδων», όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας, φάσκει και αντιφάσκει. Ξέρει, άλλωστε, ότι ένας νοικοκύρης δεν:

-       Επιθυμεί «αυτή η μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ … να είναι ο μικρός κόκκος στα γρανάζια της μηχανής στην Ευρώπη που θα σταματήσει τη λειτουργία της» (Αλ. Τσίπρας, 11/01/13).
-       Αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο (Β. Διαμαντόπουλος, 10/01/13).
-       Απευθύνεται στο συνομιλητή του με τη φράση: «Μη γαυγίζετε, τώρα ακούστε» (Π. Σκουρλέτης προς τον Γ. Κοντογιάννη, 10/01/13).
-       Έχει στο σπίτι του ρόπαλα με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ που του τα μοιράζει ο κομματικός
οργανισμός, καθώς, και αντιασφυξιογόνες μάσκες (Χρ. Καραγιαννίδης, 04/01/13).
-       Θεωρεί αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι καθενός τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ (Π. Σκουρλέτης, 03/01/13).
-       Θεωρεί τη Βίλα Αμαλία κοινωνικό κέντρο και πηγή πολιτισμού (Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, 03/01/13).
-       Συμμερίζεται τα διχαστικά προσκλητήρια: «Όλοι και όλες στους δρόμους! ή εμείς ή αυτοί!»(Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, 14/12/12).
-       Εύχεται στους πολιτικούς του αντιπάλους να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη (Στ. Παναγούλης, 10/11/12).
-       Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να ρίξουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση (Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 18/10/12).
-       Αποκαλεί, δήθεν αστειευόμενος, «κουτσό» έναν ανάπηρο (Γ. Σταθάς για τον υπ. Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, 10/11/12).
-       Απειλεί αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα (Αλ. Τσίπρας 22/10/12, Δ. Βίτσας 11/01/13). 
-       Υπονομεύει την προσπάθεια ελέγχου της λαθρομετανάστευσης (Δ. Τσουκαλάς, 05/08/2012).
-       Καταθέτει σαν μάρτυρας υπεράσπισης τρομοκρατών όπως έκαναν πέντε μέλη τη Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Αγγελόπουλος, Δ. Στρατούλης, Ν. Μανιός, Χρ. Παπαδόπουλος Π. Λάμπρου).

Οι νοικοκυραίοι, η μεσαία τάξη, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει μια πολιτική ηγεσία που έχει όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και όχι αυτούς που ακόμη και τώρα αναζητούν εμπειρίες και δεν έχουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα, όπως, άλλωστε, παραδέχθηκε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας:

«Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει και μας ενδιαφέρει να αποκομίσουμε εμπειρίες, όχι μόνο να αναλύουμε την πολιτική κατάσταση, αλλά να παράξουμε πολιτική και κυρίως να βρούμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα» (11/01/13 στον Real Fm).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου