Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Καθαρά» τα δυο όπλα της επίθεσης στη Συγγρού. Από περίστροφο η μια βολίδα στα γραφεία της ΝΔ. video


«Καθαρά» ήταν τα δυο όπλα της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση  δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση.

Η μια βολίδα στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ ήταν από περίστροφο τύπου 357 μάγκνουμ, ή 38άρι σπέσιαλ, ενώ η δεύτερη μέσα στα γραφεία από καλάσνικοφ.

Με δύο όπλα έγινε η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ένας κάλυκας βρέθηκε στο γραφείο
του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αυστηρό μήνυμα στους δράστες που σχεδίασαν και υλοποίησαν την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ απέστειλε νωρίτερα από την πλευρά του ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη οι κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα εντεινόμενα κρούσματα βίας.

Από την πλευρά τους, οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι με την υπόθεση σχετίζεται αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος κρι-ανθρακί που βρέθηκε καμένο στη λεωφόρο Φλέμιγκ στο Παλαιό Φάληρο. Το όχημα είχε κλαπεί στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Εκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π), καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου (όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο), να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, απηύθυνε η ΕΛ.ΑΣ. με την επισήμανση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

   
   
   
   
   
   
   
   
      null
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου