Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

«Δεν πάει αλλο...»


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από το κράτος να εξοφλήσει τα χρέη του
Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), απαιτώντας από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), εάν έχει χρήματα να τα μοιράσει ισότιμα και με σεβασμό προς τον κάθε γιατρό που παρείχε τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό, ενώ αν δεν έχει χρήματα, τότε να μην πληρωθεί κανείς.

«Δεν πάει άλλο αυτή η αδικία» σημειώνει ο ΙΣΑ, αναφέροντας ότι είναι αδιανόητο κάποιοι
εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και των Μονάδων του να πληρώνονται στις 14 και στις 29 κάθε μήνα, και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι να εργάζονται 3 χρόνια απλήρωτοι. «Γιατροί δύο ταχυτήτων δεν υπάρχουν στον ΙΣΑ», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί κάθε γιατρό μέλος του μέχρι την καθολική αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων 2009-2012.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ, στους 13 μήνες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ δεν έχει γίνει καμία σύμβαση σε κανέναν εργαζόμενο γιατρό του, επί 8 μήνες ο Οργανισμός έχει απλήρωτους τους συμβεβλημένους ελεύθερους επαγγελματίες και για 2 χρόνια έχει απλήρωτους χιλιάδες κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς από τα πρότερα ταμεία του.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγωνία των μελών του για την επικείμενη παραγραφή των ληξιπρόθεσμων χρεών, και ήδη, από τον Ιούνιο του 2012 είχε προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες με αποτέλεσμα χιλιάδες γιατροί μέλη του να έχουν ήδη εξάμηνη αναστολή της επικείμενης παραγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου