Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αλέκο παιδί μου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Μισή ώρα είχε διάρκεια η συνάντηση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής».

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, που μίλησε στο Reuters, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί.

«Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει
εναλλακτική επιλογή από την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί» δήλωσε στο Reuters η ίδια πηγή.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στον κ. Σόιμπλε ότι τα σχέδια της λιτότητας έχουν αποτύχει και στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα.

«Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη.

Οι διάφορες μας είναι πολιτικές, όχι προσωπικές. Εμείς έχουμε όραμα μια Κοινωνική Ευρώπη. Στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τους έλληνες και τις ελληνίδες να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις, το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο, που μας οδήγησε ως εδώ.

Υπό αυτή την έννοια, για μας είναι σημαντικό τόσο να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχουμε όραμα μια νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής και αυτό το όραμα θα θελήσουμε να το κάνουμε πράξη» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου