Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"Οι εξελίξεις οδηγούν το στρατό πέρα από το Αιγαίο"


31b4283972a534c8001a36494c764a32 LΕπέκταση του επιχειρησιακού χώρου δράσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρα από το Αιγαίο προς την περιοχή της Α. Μεσογείου, προανήγγειλε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε ομιλία του στο 1ο συνέδριο «Ενεργειακής Ασφάλειας και Άμυνας» που διοργάνωσε το defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο.
Σε μια ομιλία "εφ’ όλης της επιχειρησιακής ύλης" ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε για πρώτη φορά το στίγμα των μελλοντικών σχεδιασμών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καταδεικνύοντας τις προκλήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων αναφορικά με τις επικείμενες
εξελίξεις που έχουν σχέση με την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα μέσο άσκησης πολιτικής και ένας βασικός παράγων εθνικής ισχύος. Έχουν ρόλο, έχουν θέση στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο επειδή έχει θέσεις η Χώρα και επειδή υπάρχουν εθνικά συμφέροντα. Αποστολή μας είναι να τα υπερασπιστούμε. Τα συμφέροντα αυτά της Χώρας, που ενδιαφέρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, σχετίζονται μεταξύ άλλων με την υποστήριξη της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, την σταθερότητα, την ασφάλεια και την εγκαθίδρυση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Και εδώ εστιάζεται ο ρόλος μας.
Η εδαφική ακεραιότητα και εξασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης τωνκυριαρχικών δικαιωμάτων είναι ασφαλώς τμήμα των εθνικών συμφερόντων που υπερασπιζόμαστε». (newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου