Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ανταλλάξτε «ματιές» με τον υπολογιστή σας


Νέο σύστημα ελέγχου με τα μάτια
Η εταιρία Tobii μπορεί να μην είναι ακόμα ευρέως γνωστή, όμως σίγουρα η τελευταία της συσκευή θα τραβήξει την προσοχή του κοινού. Στην προηγούμενη CES (Consumer Electronic Show) είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Gaze UI, ένα περιβάλλον που επέτρεπε στον χρήστη να χειριστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο φορητό υπολογιστή με τη χρήση των ματιών του και μίας επιφάνειας αφής.

Πλέον, η Tobii εξέλιξε το σύστημά της και μας παρουσιάζει το REX, ένα περιφερειακό σύστημα που
συνδέεται μέσω θύρας USB σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows 8, και προσθέτει τις ίδιες δυνατότητες.

Το μέγεθος της συσκευής είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα στυλό, συνδέεται στην βάση οποιασδήποτε οθόνης και μπορεί να συνεργαστεί με όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι ή touchpad. Η μεγάλη διαφορά του REX από παλαιότερες προσπάθειες, όπως το PCEye, βρίσκεται στο γεγονός πως δεν λειτουργεί σαν βοηθητικό εξάρτημα χειρισμού αλλά χωρίς την βοήθεια των άλλων περιφερειακών μπορεί από μόνο του να ελέγξει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του υπολογιστή.

Η ημερομηνία διάθεσης του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή καθώς και η τιμή του, αυτό που έχει διαρρεύσει όμως είναι πως η Tobii σκοπεύει να κυκλοφορήσει 5.000 κομμάτια του νέου gadget στην αγορά πριν από το τέλος του 2013. Για τους προγραμματιστές κυκλοφορεί ήδη μία ειδική έκδοση στην τιμή των 995 δολαρίων (750 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου