Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι έξω άκουγαν τις φωνές της Κωνσταντοπούλου στον Βαρβιτσιώτη

Konstantopoulou Varvitisotis-1-NAI
Πάλι θα χάσουμε την ουσία
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως ήταν αναμενόμενο, πρωταγωνίστησε στην πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Κατάφερε να συγκρουστεί τόσο με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, όσο και με τον αντιπρόεδρο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε άγρια κόντρα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αφορμή στάθηκε η «καταγγελία» της πως οι προανακριτικές επιτροπές από το παρελθόν έως πρόσφατα δεν είχαν ποτέ αποτέλεσμα. Άμεση η αντίδραση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής και βουλευτή της Ν.Δ. ο οποίος της θύμισε με νόημα πως ο πατέρας της, Νίκος Κωνστανόπουλος στο «βρώμικο ‘89», ήταν εξ αυτών που είχαν αθωώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμίτισε το κλίμα κι όταν έθεσε θέμα για τους πρακτικογράφους, κάτι που κανένας
άλλο μέχρι σήμερα δεν έθεσε θέμα μη επαγγελματισμού τους ή αιχμές για παραβίαση του απορρήτου από πλευράς τους. Ζήτησε και να γνωρίζει τα ονόματα τους και να καταγραφούν μάλιστα.
Με την έναρξη της συνεδρίασης και αφού είχε εκλεγεί το προεδρείο, η κα Κωνσταντοπούλου κατέθεσε μομφή κατά του Προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη!
Αύριο στις 12:30 το μεσημέρι σε νέα συνεδρίαση τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στον κατάλογο των μαρτύρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ν.Δ. προσανατολίζεται να ζητήσει η λίστα να καταρτιστεί με βάση τη χρονολογική σειρά των γεγονότων, με πρώτο για παράδειγμα μάρτυρα, τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα, που πρώτος έλαβε σττα χέρια του τη λίστα Λανγκάρντ.
Πιο επιθετική η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την κλήτευση ακόμα και αξιωματούχων του ΔΝΤ.
Θυμίζουμε πως χθες, σε συνέντευξη τύπου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε καταγγείλει πως υπάλληλος του ΣΔΟΕ κατέθεσε στη Δικαιοσύνη πως το ΔΝΤ ήξερε περί της λίστας και απέτρεπε δημοσίους υπαλλήλους να την αναζητήσουν, παραπέμποντας στην Ελληνική Κυβέρνηση.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσουν να κληθούν από πολιτικά πρόσωπα, εκτός του Γ. Παπακωνσταντίνου, και ο Ευ. Βενιζέλος με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ δεν αποκλείεται να προτείνουν και την κλήτευση του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του νυν, Γιάννη Στουρνάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου