Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ καταδικάζουν την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ


Με τον πιο απερίφραστο τρόπο καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της παράταξης, Φώφης Γεννηματά, «τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ και την παρεμπόδιση, έστω και για λίγες ώρες, της λειτουργίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος».
Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως και η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας, δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εδράζονται σε αντιλήψεις περί "καλής και κακής βίας" και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πολιτών».  Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «δυστυχώς, κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δηλώσεις τους περί "αντιασφυξιογόνων μασκών, ροπάλων και μολότοφ" σαν είδη πρώτης ανάγκης για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας, νομιμοποιούν
τελικά την άσκηση τυφλής βίας και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταδικάζει επίσης την κατάληψη, ενώ αναφερόμενος στην προσπάθεια ανακατάληψης της βίλας Αμαλία κατηγορεί την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Για τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική καταδίκη του, υπογραμμίζοντας ότι «για μας ο δρόμος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας είναι ο δρόμος των ειρηνικών ενωτικών μαζικών αγώνων που βαδίζουμε, με την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας

«Το
ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
 «Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ με αφορμή τα γεγονότα στη «βίλα Αμαλία».
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου