Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κάνουν τον ψόφιο κοριό τα λαμόγια


Μόνο 250 από τους 25.000 καταθέτες που έχουν εντοπιστεί να βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής στις επιστολές που έλαβαν από την εφορία με τις οποίες τους καλεί να δικαιολογήσουν εντός 20 ημερών...
την προέλευση ή την φορολόγηση των χρημάτων, με την υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης ή την πληρωμή του επιπλέον φόρου που τους αναλογεί! 

Μόλις πάνω από το… 1% όσων υπάγονται στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίστηκαν σύμφωνα με τον Alrha και άλλα 1.000 άτομα έχουν δείξει απλώς ενδιαφέρον. 

Όπως έχει προειδοποιήσει μάλιστα ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος, όσους δεν υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, το ΣΔΟΕ θα τους ελέγξει εξονυχιστικά και θα τους επιβάλλει τον πρόσθετο φόρο για τις αδήλωτες καταθέσεις με συντελεστή έως και 45%.

Ο ρυθμοί με τους οποίους απαντούν οι καταθέτες οδηγούν πλέον σε άλλες διαδικασίες που θα είναι πιο χρονοβόρες. 

Εφόσον δεν ανατραπεί αυτό, οι προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει άνω των δύο δις. ευρώ από τη φορολόγηση προσώπων και επιχειρήσεων που έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά μένει κυριολεκτικά στον αέρα. 

Χώρια που υπήρχαν και κάποιοι στον υπουργείο Οικονομικών που πίστευαν ότι ακόμη και 7 δισ. ευρώ θα ήταν δυνατόν να εξασφαλιστούν από τους καταθέτες του εξωτερικού…

http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου