Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Καμία ελπίδα για ειρήνη με το Ισραήλ Απογοήτευση στα Παλαιστινιακά εδάφη από την επανεκλογή Νετανιάχου


Καμία ελπίδα για ειρήνη με το Ισραήλ

Απογοήτευση επικρατεί στα παλαιστινιακά Εδάφη σχετικά με τη επίλυση της Ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, μετά την επανεκλογή του "σκληροπυρηνικού" κεντροδεξιού συνασπισμού του Νετανιάχου.
Μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ, η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από την επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση " να αποδεχθεί τη λύση των δύο κρατών, να σταματήσει τους εποικισμούς και να αναγνωρίσει την απόφαση της 29ης Νοεμβρίου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η οποία αναφέρεται σε ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ" .
"Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση στο Ισραήλ που θα δεχθεί τους
όρους αυτούς που βασίζονται σε διεθνείς αποφάσεις" δήλωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, τονίζοντας ότι η επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της ειρήνης και του συνεχιζόμενου τέλματος.
Την ίδια ώρα, στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν αναμένουν να δημιουργηθεί ένας "συνασπισμός για την ειρήνη" στο Ισραήλ.
"Δεν πιστεύουμε ότι ξαφνικά η ειρήνη είναι στον ορίζοντα. Θα είναι πολύ δύσκολο, πολύ περισσότερο αν Νετανιάχου συμμαχήσει με τα αυτοαποκαλούμενα μετριοπαθή κόμματα, γεγονός που θα τον κάνει περισσότερο αποδεκτό στον υπόλοιπο κόσμο και θα βελτιώσει την εικόνα του στη Δύση" είπε χαρακτηριστικά η Χανάν Ασράουι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ .
Σαν επιβεβαίωση των λόγων της ήρ8ε ο θάνατος μιας νεαρής Παλαιστίνιας στην Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά.
Η 21χρονη Λούμπνα Χάνας,βρήκε σήμερα τον θάνατο από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στην πόλη Χεβρόνα , ενώ άλλοι δύο ομοεθνείς της τραυματίστηκαν, όπως ανακοινώθηκε από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Η νεαρή Παλσιτίνια - κάτοικος Βηθλεέμ - και οι σύντροφοί της κατευθύνονταν προς το κολλέγιο Αλ Άρουμπ, κοντά στον ομώνυμο καταυλισμό προσφύγων στα νοτια της Δυτικής Όχθης, όταν μία ομάδα ενόπλων, που φορούσαν όλοι τους Ισραηλινές στρατιωτικές στολές κι επέβαιναν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
Εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε πως οι νεαροί έρριψαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι αναγκάσθηκαν να ανοίξουν πυρ.
Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο 16χρονος Σάλεχ αλ Αμαρίν υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες την Παρασκευή στον καταυλισμό προσφύγων στη Βηθλεέμ, σύμφωνα με το ισραηλινό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου