Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Προσκλητήριο Σαμαρά για ανασύνθεση της κεντροδεξιάς

Προσκλητήριο Σαμαρά για ανασύνθεση της κεντροδεξιάς
Προανάκρουσμα της φημολογούμενης δημιουργίας του λεγόμενου «ευρωπαϊκού κόμματος» θεωρείται συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».
Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους», ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνει προσκλητήριο για μια συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, έτσι ώστε να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική πολιτική. Με τον τρόπο αυτό πυροδοτεί τα σενάρια περί ανασύνθεσης και διεύρυνσης των ορίων της κεντροδεξιάς, κατά το πρότυπο του «μεσαίου χώρου» που είχε ακολουθήσει ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρωθυπουργός τηρεί χαμηλούς τόνους, καθώς παραδέχεται ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ξεκαθαρίζει όμως ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία». Ο κ. Σαμαράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως δε θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε».
Παράλληλα, υποστηρίζει πως «η αλλαγή άρχισε να φαίνεται σε πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα»,
επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει πιάσει τους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος. Φέρνει, επίσης, ως παράδειγμα και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη.
Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ
Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως προτεραιότητά του είναι η διόρθωση των αδικιών, κάτι που θα γίνει μόλις αρχίσει η κυβέρνηση να ξεπερνά τους στόχους της, ενώ στέλνει μήνυμα λέγοντας πως πλέον υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.
Κλείνοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να βάλει τέλος και στα σενάρια περί ανασχηματισμού. Σαφής είναι και η πρόθεσή του να στείλει μήνυμα πως τα φαινόμενα διαφθοράς θα παταχθούν, ενώ αναφερόμενος στη "λίστα Λαγκάρντ" δεσμεύεται πως οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως θα περίμενε να ήταν ένα πιο υπεύθυνο κόμμα, «αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας». Για τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «μέχρι τώρα η Πολιτεία έπρεπε να απολογείται γιατί τα ανέχεται όλα αυτά, ενώ τώρα που η Πολιτεία αντιδρά, κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί τα κάλυπταν και εξακολουθούν να τα καλύπτουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου