Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η αυτοκτονία της όμορφης υποσμηναγού μήπως ήταν "δολοφονία";

Tourkia Yposminagos-1-NAI
Ήταν «ανήθικη» – συνομιλούσε με άνδρες!
Η αυτοκτονία μιας υποσμηναγού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αναδεικνύει το μέγα θέμα της θέσης των γυναικών στη γειτονική χώρα. Στην Τουρκία του Ερντογάν οι γυναίκες περνάνε δύσκολα.
Το πρόβλημα της βίας εναντίον των γυναικών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Και βία δεν σημαίνει μόνο το “ξυλοφόρτωμα” ή οι δολοφονίες γυναικών. Κάποιες, όπως η όμορφη υποσμηναγός Ναζλίγκιουλ, οδηγούνται στην αυτοκτονία.
Η ιστορία της όπως την παρουσίασε η εφημερίδα Χουριέτ και η Αϊσέ Αρμάν και μετέφερε το onalert:
«Η υποσμηναγός Ναζλίγκιουλ αυτοκτόνησε; Μήπως τη σκοτώσαμε εμείς;
Πέθανε σε ηλικία 29 ετών, στην Καισάρεια. Η Ναζλίγκιουλ ήταν στρατιωτικός και την απέβαλαν από το στράτευμα. Το σκεπτικό: ανηθικότητα και απειθαρχία. Την επόμενη ημέρα αυτοκτόνησε. Έβγαλε το όπλο της, το στήριξε στα στήθη της και πάτησε τη σκανδάλη.
Άφησε πίσω στον κόσμο ένα 4χρονο όμορφο αγοράκι και έφυγε απ’ αυτόν τον κόσμο. Ένας
άνθρωπος, μια μητέρα, για ν’ αφήσει το παιδί της και να φύγει, πραγματικά πρέπει να αισθάνθηκε πολύ ανήμπορη. Πρέπει να μην ήταν σε θέση να βρει ένα δρόμο διεξόδου. Την θλίψη της τη νιώθω στην καρδιά μου. Επειδή ξέρω τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σ’ αυτή τη χώρα. Άει στο διάολο!!
Καταδικάστε τους υπευθύνους για το θάνατο της Ναζλίγκιουλ. Στο διάολο για τον ανδρισμό τους, στο διάολο για την ηθική τους. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται «αυτοκτονία». Όταν μια γυναίκα την κατηγορείτε για ανηθικότητα, δεν την στριμώχνετε τόσο στη γωνία…
Ως ένας ολόκληρος όχλος ανδρών, με τις αξίες σας για τη γελοία ηθική σας, που καταρρέει, τι ρωτούσατε… Γιατί χώρισες; Γιατί έχεις την επιμέλεια του παιδιού; Μετά από τα μαθήματα Εθνικής Ασφαλείας, γιατί συνομιλούσες με τους πολίτες εκπαιδευτές; Τι έκανες μ’ αυτούς; Γιατί μακιγιάρεσαι;
Είναι σαν να τη λέτε «πέθανε». Γι’ αυτό το λόγο σας αναθεματίζω!
Την επόμενη ημέρα που την απέβαλαν από το στράτευμα, φεύγει από το σπίτι, λέει στη μητέρα της ότι πάει να παραδώσει το όπλο της, πηγαίνει σ’ εκείνο το λόφο. Αφήνει το αυτοκίνητό της στο χώρο του πάρκινγκ. Σκύβει , βγάζει το όπλο από τη τσέπη της και τραβάει τη σκανδάλη. Έπεσε δίπλα στο όπλο.
Ντροπή σας ρε τέτοιοι άνδρες. Αυτή η γυναίκα πέθανε. Το βάρος για κάθε τι θα πέσει πάνω της. Πίεσε τη σφαίρα στο ίδιο της το σώμα και έφυγε. Ντροπή σας». (tourkikanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου