Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

«Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου»


Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου η υπόθεση του πρώην υπουργού
Με αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για διαγραφή συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ, η γερμανική εφημερίδα Allgemeine Zeitung δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου».

«Ο πρώην υπουργός θεωρούνταν πρωταγωνιστής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μέχρι που εμφανίστηκε η περιβόητη λίστα», σχολιάζει η εφημερίδα, ενώ παρατηρεί: «Όσο δεν υπάρχουν
αποδείξεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει αθώος. Για την Ελλάδα θα ήταν καλό να αποδειχθεί η αθωότητα του πρώην υπουργού. Διότι σε διαφορετική περίπτωση πλήττεται για μια ακόμα φορά την αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού κόσμου».

Επισημαίνει δε, ότι «το πρώτο θύμα της λίστας ήταν η ελευθερία του τύπου. Όταν ένας δημοσιογράφος δημοσίευσε τη λίστα συνελήφθη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στη λίστα που δημοσιεύθηκε απουσίαζαν τρία ονόματα. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι αποφάσισε τη διαγραφή τριών συγγενικών του προσώπων. Ο πρώην υπουργός είναι φυσικά αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όμως οι αποδείξεις είναι συντριπτικές. Το δεύτερο θύμα της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι μόνο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά το σύνολο της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, την οποία πλήττει ο πρώην υπουργός Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου