Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ψηφίζεται απόψε το νέο φορολογικό


Ψηφίζεται σήμερα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Η σημερινή συζήτηση ξεκίνησε με ομιλίες εισηγητών επί των άρθρων του νομοσχεδίου, το οποίο θα έρθει προς ψηφοφορία, αργά το βράδυ.
Τη δέσμευσή του πως η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν πρόκειται να αφήσουν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής να συνεχιστεί, κατέθεσε στην ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
«Μέσα στο εξάμηνο, έχουμε κάνει πράγματα για τη φοροδιαφυγή. Αποφάσεις για GPS και εισροές- εκροές έχουν υπογραφεί και μπαίνουν στο στάδιο της εκτέλεσης. Ελέγχουμε τα εμβάσματα των ετών 2009- 11. Εστάλησαν επιστολές και αναμένουμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τις απαντήσεις για να προχωρήσουμε. Ξεκαθαρίζουν οι κανόνες με τις ενδοομιλικές συναλλαγές και ενισχύουμε την υπηρεσία ελέγχου. Εγώ δεν θα παίξω με τη φοροδιαφυγή. Δεν αντέχει η χώρα και οι πολίτες»
ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης.
Σε ό,τι αφορά καθαυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε: Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με ετήσιες απολαβές κάτω των 25.000 ευρώ προβλέπεται φορολογική ελάφρυνση.
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης.

Ο υπουργός απέρριψε τις τροπολογίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως είπε, είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ του φορολογικού νομοσχεδίου ως προϋπόθεση για μία αναπτυξιακή προοπτική.

Το νέο φορολογικό επιβάλλει στους εργαζόμενος προκλητικούς άμεσους και έμμεσους φόρους, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου