Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών η Ελλάδα


Η Ελλάδα περνά και πάλι στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών ως τουριστικός προορισμός, έπειτα από τη μείωση που είχε παρουσιάσει ο αριθμός των αφίξεών τους στη χώρα μας τις δύο προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους, σύμφωνα με  τον εκπρόσωπο του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού TUI και  πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ.

Στις δηλώσεις του, που προβάλλουν στα φύλλα τους του Σαββατοκύριακου, οι μεγάλης κυκλοφορίας
αυστριακές εφημερίδες  «Κλάινε Τσάιτουνγκ» και «Εστεραϊχ»,  ο κ. Πέτερλαϊτνερ επισημαίνει πως, παρόλες τις μειώσεις στις κρατήσεις το 2011 και το 2012, η Ελλάδα ήταν την περασμένη χρονιά ο σημαντικότερος αεροπορικός προορισμός των Αυστριακών. 

Σημειώνει ακόμη, πως ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα και ήδη η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η σημερινή τάση, με την αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα να αγγίζει το 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τουριστικός του οργανισμός έχει διευρύνει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, στην οποία, όπως σημειώνει, οι τιμές  έχουν διατηρηθεί εφέτος στα επίπεδα του 2012, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα συμφέρουσες τις διακοπές εκεί.
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου