Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Ορκίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΥΔΚΥ ΜΕΧΡΙ 28/2/2013.
Ο ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ , στα πλαίσια της εφαρμογής του υπ.αριθμ.πρωτ.Φ80000/οικ.29810/1981 εγγράφου της Γενικής Γραμματείας
Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπ. Εργασίας , διενεργεί αυτοπρόσωπη απογραφή των συνταξιούχων του ΤΥΔΚΥ.
Παρακαλούνται όλοι όσοι λαμβάνουν σύνταξη από το ΤΥΔΚΥ , να προσέλθουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ (Ηπείρου 38 Αθήνα-6ος όροφος-γραφ.606) ή στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΤΥΔΚΥ (για τους συνταξιούχους της Επαρχίας), για να απογραφούν, το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013.
Η απογραφή των συνταξιούχων ΤΥΔΚΥ είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική, όπως υποχρεωτική είναι και η προσκόμιση από τους συνταξιούχους των παρακάτω
δικαιολογητικών:
• Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ ή βεβαίωση ταυτοπροσωπίας για παιδιά που δεν έχουν εκδώσει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης εκδοθέν κατά τον ημερολογιακό μήνα της απογραφής του συνταξιούχου από την κατά νόμο
αρμόδια αρχή
• Το τελευταίο εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος
• Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ρητά από τον συνταξιούχο λόγω χηρείας, ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησής του μέχρι σήμερα,
δεν έχει τελέσει γάμο και ότι εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση χηρείας (ή προκειμένου για άγαμες θυγατέρες ότι εξακολουθούν να είναι άγαμες) καθώς και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
• Ειδικά για τα τέκνα που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές,πιστοποιητικό σπουδών πρόσφατα εκδοθέν.
• Στην περίπτωση συνταξιούχων που τελούν σε κατάσταση σωματικής ανικανότητας (ανάπηροι, κατάκοιτοι κλπ) , τα παραπάνω δικαιολογητικά τα
προσκομίζει στο ΤΥΔΚΥ , ο νόμιμος πληρεξούσιος του συνταξιούχου (από  συμβολαιογράφο) ή ειδικά εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τον συνταξιούχο (εξουσιοδότηση σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα) .
• Στην περίπτωση συνταξιούχων που τελούν σε κατάσταση ψυχικής ή διανοητικής ανικανότητας για δικαιοπραξία, τα παραπάνω
δικαιολογητικά τα προσκομίζει στο ΤΥΔΚΥ , για λογαριασμό του συνταξιούχου, ο δικαστικός συμπαραστής του, όπως θα αποδεικνύεται από
την δικαστική απόφαση που θα μας προσκομίζει.
Επισημαίνουμε ότι η απογραφή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013. Πέραν της προθεσμίας αυτής , ουδεμία
παράταση θα δοθεί και μετά την ημερομηνία αυτή, το ΤΥΔΚΥ θα προβεί στην διακοπή των συντάξεων όσων συνταξιούχων δεν απογραφούν.
Οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΤΥΔΚΥ υποχρεούνται να διενεργήσουν την απογραφή των συνταξιούχων μας , για όσους προσέλθουν για να απογραφούν και να στείλουν στην Κεντρική Υπηρεσία (Ηπείρου 38 Τ.Κ 104 33 Αθήνα) τα ανωτέρω περιγραφόμενα δικαιολογητικά.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου , η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 229/19-11-2012, άρθρο 10, παρ.7 , από 1/1/2013 ως ημερομηνία καταβολής όλων των μηνιαίων συντάξεων κύριων,επικουρικών και μερισμάτων των Ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Δημοσίου , ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την ορκωμοσία του σε δημόσια τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ενός πλήθους εκατοντάδων χιλιάδων παρισταμένων, οι οποίοι τον επευφήμησαν κατά την επίσημη έναρξη της δεύτερης θητείας του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ. 
Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς, ανέγνωσε τον όρκο, καθώς ο Ομπάμα ενέθεσε τα χέρια του σε δύο Βίβλους με συμβολικό χαρακτήρα: 

η μία ανήκε στον ιστορικό πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν, ενώ η δεύτερη στον προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα ανέβαινε τα σκαλιά της εξέδρας στο δυτικό κλιμακοστάσιο του Καπιτωλίου, το πλήθος φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Μετά τον Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη σειρά του ορκίστηκε για τη δεύτερη θητεία του ως δεύτερος τη τάξει της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του κάλεσε το αμερικανικό έθνος να ενώσει τις δυνάμεις του «ως μία χώρα» και «ένας λαός», προσθέτοντας πως ο τόπος αφήνει πίσω του πλέον την οικονομική κρίση και τους δύο πολέμους--στο Ιράκ και το Αφγανιστάν--που είχαν διχάσει τη χώρα πριν αναλάβει την προεδρία προ τετραετίας. «Αυτή η γενεά των Αμερικανών δοκιμάσθηκε από τις κρίσεις που χαλύβδωσαν την αποφασιστικότητά μας και τις αντοχές μας», πρόσθεσε στην εναρκτήρια ομιλία του. «Μία δεκαετία πολέμου τελειώνει. Μία οικονομική ανάκαμψη ξεκινά», επεσήμανε. Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ διαθέτουν «το χάρισμα να επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους». «Αμερικανοί συμπολίτες μου, είμαστε γεννημένοι για τούτη τη στιγμή και θα την αδράξουμε--όσο μπορούμε να την αδράξουμε μαζί», επισήμανε. «Πάντοτε κατανοούσαμε πως όταν οι καιροί αλλάζουν πρέπει να αλλάζουμε κι εμείς--αυτή η προσήλωσή μας στις ιδρυτικές μας αρχές απαιτεί νέες απαντήσεις στις νέες προκλήσεις», δήλωσε ενδεικτικά.
Ο Ομπάμα ζήτησε να συνδυασθούν οι νέες ιδέες με την τεχνολογία, ώστε «να ξαναφτιάξουμε την κυβέρνησή μας, να μεταρρυθμίσουμε τον φορολογικό μας κώδικα, να αναδιαμορφώσουμε τα σχολεία μας και δώσουμε ώθηση στους πολίτες μας με ικανότητες που χρειάζονται για να εργασθούν σκληρότερα, να μάθουν περισσότερα και να φθάσουν ψηλότερα». Ο Ομπάμα σημείωσε πως χρειάσθηκαν «σκληρές επιλογές» προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα και το κόστος της δημόσιας υγείας και δήλωσε πως η χώρα «θα απαντήσει στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, διατηρώντας το πνεύμα του ότι η απραξία συνιστά μία προδοσία προς τα παιδιά μας και τις επερχόμενες γενεές».
Στην ομιλία του, ο Ομπάμα δεν απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη δράσης σε πολλά και διαφορετικά επείγοντα ζητήματα, όπως η μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και στη μάχη κατά της ένοπλης βίας. Κάνοντας μια επίκληση στο κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της ανεξαρτησίας, ο Ομπάμα δήλωσε στο παριστάμενο πλήθος πως «το ταξίδι δεν πρόκειται να σταματήσει» όσο δεν επιλύονται αυτά τα θέματα.
Συνεχίζοντας την περιγραφή των παραμέτρων της πολιτικής του κατά τη δεύτερη θητεία του, ο Ομπάμα δεσμεύτηκε πως θα διατηρήσει τις «σθεναρές συμμαχίες» της χώρας σε όλον τον κόσμο και πως θα ενισχύσει τους θεσμούς εκείνους που θα διευκολύνουν την αντιμετώπιση των κρίσεων στο εξωτερικό: «κανείς δεν έχει μεγαλύτερο συμφέρον για έναν ειρηνικό κόσμο από τις πιο ισχυρή χώρα», επεσήμανε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, υποσχόμενος να κάνει ό,τι μπορεί για «να στηριχθεί η δημοκρατία στην Ασία, την Αφρική, την Αμερικανική Ήπειρο και τη Μέση Ανατολή».
Ο Ομπάμα ζήτησε οι προσπάθειες να εστιασθούν στην ευημερία της μεσαίας τάξης, αντί για την επαύξηση μίας αφρόκρεμας ολίγων και κάλεσε τους πολιτικούς να βάλλουν στο περιθώριο τις κομματικές διαφορές τους όταν αντιμετωπίζουν πιεστικά οικονομικά προβλήματα. «Η αμερικανική ευημερία θα πρέπει να στηρίζεται στους ευρείς ώμους της μεσαίας τάξης. Δεν μπορούμε να αναγάγουμε λανθασμένα την απολυταρχία σε αρχή, ή να αντικαθιστούμε την πολιτική με το θέαμα, ή να θεωρούμε την βωμολοχία ως έλλογο διάλογο. Θα πρέπει να δρούμε, έχοντας γνώση πως η δουλειά μας δεν είναι πάντοτε τέλεια», πρόσθεσε ο Ομπάμα στην ομιλία του από το κλιμακοστάσιο του Καπιτωλίου.
Στον απόηχο των παρατηρήσεων του προέδρου για συνεργασία μεταξύ των δύο αντιπάλων κομμάτων του Κοινοβουλίου στα επείγοντα και πιεστικά οικονομικά θέματα, οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμμάτισαν νέα ψηφοφορία στο Σώμα την Τετάρτη για την τετράμηνη επέκταση της δανειοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο στο νέο νομοσχέδιο να προστίθεται το ανώτατο όριο του δυνατού δανεισμού. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής δηλώνεται πως το νομοσχέδιο αποβλέπει στην «πλήρη διασφάλιση και την έγκαιρη αποπληρωμή των υποχρεώσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ έως τις 19 Μαΐου 2013».
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου