Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Νίκη παραμονής της Ενωσης μέσα στο Βενετόκλειο

Νίκη παραμονής της Ενωσης μέσα στο Βενετόκλειο
Μεγάλη νίκη στο Βενετόκλειο πανηγύρισε η Καβάλα, η οποία επιβλήθηκε με 86-72 του Κολοσσού Ρόδου.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξ αρχής αποφασισμένοι και προηγήθηκαν με 12-4, στηριζόμενοι κυρίως στο Γιάννη Γκαγκαλούδη και τον Άντονι Γκράντι, ενώ έκλεισαν στο +10 (15-25) το πρώτο δεκάλεπτο, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό. Βελτιώνοντας κατακόρυφα την άμυνά τους, αλλά και με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στη δεύτερη περίοδο κι έκλεισαν την ψαλίδα στο ημίχρονο (37-42). Στην επανάληψη, μάλιστα, μπήκαν δυναμικά, έκαναν γρήγορα γρήγορα σερί 6-0 και πέρασαν μπροστά με 43-42 στο 22’.
Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η συνέχεια της αναμέτρησης, με τους δύο αντιπάλους να είναι ισόπαλοι στο 30’ (60-60), προμηνύοντας συγκλονιστικό φινάλε. Η Καβάλα, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Οι
παίκτες του Άγγελου Κορωνιού, ενισχυμένοι με τον Κίερον Ατσάρα που πρόσφερε 13 πόντους και τον Ουίλ Κόλεμαν σε μεγάλη ημέρα, πήραν τον απόλυτο έλεγχο κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο δεύτερο «διπλό» τους στο φετινό πρωτάθλημα, βυθίζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό τον Κολοσσό Ρόδου.
Διαιτητές: Σχινάς, Καρακατσούνης, Γεωργιάδης.
Δεκάλεπτα: 15-25, 37-42, 60-60, 72-86.
Κολοσσός Ρόδου (Γκέκος): Γεωργαλλής 7 (1), Κουμπούρας 10 (2), Χάτεν 5, Καλαϊτζής 4, Βουγιούκας, Αυγενικός, Καλαμπόκης 12, Κουκουλάς 9 (1), Νάτζφεϊ 12, Λάνγκφορντ 13.
Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 4, Αράπης, Καλαμπάκας 2, Στεφανίδης 4, Γκράντι 14 (3), Μίτροβιτς 9 (2), Γκαγκαλούδης 14, Κρστέφσκι 5, Κόλεμαν 21, Ατσάρα 13.
Δηλώσεις Κορωνιού
Άξια η Καβάλα πανηγύρισε το «διπλό» στο Βενετόκλειο, επί του Κολοσσού Ρόδου, σύμφωνα με τον Άγγελο Κορωνιό.
Ο 43χρονος τεχνικός έδωσε τα δημόσια συγχαρητήριά του στους παίκτες του κι εξήγησε πως, παρότι έχασαν το ρυθμό, κατάφεραν να κρατήσουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Το «κλειδί» της επικράτησής τους, πάντως, ήταν η άμυνά τους κυρίως στην τελευταία περίοδο. Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου: «Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Αξίζαμε τη νίκη και σε όλη τη διάρκεια έδειξαν διάθεσή για να κερδίσουν το παιχνίδι. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός Ρόδου, που έχει σημαντική παρουσία στην Α1 τα τελευταία χρόνια. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά στο α’ δεκάλεπτο, παίξαμε καλή άμυνα και ξαφνιάσαμε τον αντίπαλο. Στο β’ δεκάλεπτο μπήκαμε πιο νωθρά, ο Κολοσσός Ρόδου διάβασε το παιχνίδι και βρήκε λύσεις. Εμείς χαλαρώσαμε λίγο, αλλά κρατήσαμε το παιχνίδι στα μέτρα μας».
Για το εάν υπάρχει κάποιος τομέας, στον οποίο υστέρησε η Καβάλα: «Αυτό που είχαμε πει ήταν να μη χάσουμε το ρυθμό. Από εκεί και πέρα και στον ενάμιση μήνα που είμαι στην ομάδα δεν είναι δυνατό να έχουμε ρυθμό και στα 40 λεπτά. Αυτό δεν το κάνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Θα ήταν παράλογο να ζητήσω από τους παίκτες μου να έχουν ρυθμό και στα 40 λεπτά. Αυτό που ζητάω είναι μεγάλη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».
Για το «κλειδί» της νίκης: «Αυτό που μας έδωσε τη νίκη ήταν η εκπληκτική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δείξαμε σοβαρότητα, πήγαμε στα ριμπάουντ και είχαμε σοβαρές επιλογές στην επίθεση. Για εμένα σημαντικές ήταν οι 20 ασίστ, ψάξαμε την έξτρα πάσα. Αυτό το ζητάω από τους παίκτες μου. Η ομάδα πλέον καταλαβαίνει και διαβάζει τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι. Τα συστήματα τα βάζουν οι προπονητές, αλλά οι παίκτες τα εφαρμόζουν».
Για τη συνέχεια στην Basket League ΟΠΑΠ: «Δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα για να γίνουμε καλύτεροι. Ήταν μεγάλη η νίκη μας. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη στιγμή για τον Κολοσσό. Εύχομαι στον κόουτς Γκέκο καλή συνέχεια για τα επόμενα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου