Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Νέες σχολές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


panepistimioΈξι Σχολές και το αυτόνομο τμήμα ΤΕΕΦΑ (Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), έχει πλέον το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με απόφαση της Συγκλήτου του, που προχώρησε πρόσφατα σε εφαρμογή των διατάξεων του νέου Νόμου Πλαισίου για την λειτουργία των ΑΕΙ.

Με τον νέο Νόμο, όπως είναι γνωστό, στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης βασική διοικητική και ακαδημαϊκή μονάδα πλέον θα είναι η Σχολή. Κατά συνέπεια, όλα τα μεμονωμένα τμήματα εντάσσονται σε Σχολές τις οποίες και θα διοικούν οι Κοσμήτορές τους.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ίδρυμα θα λειτουργούν
με την νέα χρονιά οι εξής σχολές:

- Φιλοσοφική Σχολή με δώδεκα τμήματα και Κοσμήτορα την Αμαλία Μόζερ.

- Θετικών Επιστημών, στην οποία εντάχθηκε και το τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, με επτά τμήματα. Μετά την εκλογή του κ. Χαρ. Παπαγεωργίου στο Συμβούλιο διοίκησης του Ιδρύματος αλλά και την παράλληλη λήξη της θητείας του, κοσμητεύων μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στην Σχολή, θα είναι ο καθηγητής κ. Εμμ. Φραγκούλης.

- Θεολογική σχολή με δυο τμήματα και Κοσμήτορα τον Μάριο Μπέζο.

- Σχολή Επιστημών Αγωγής και Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τρια πλέον τμήματα.

- Νομική Σχολή με τρία τμήματα και Κοσμήτορα τον Μιχάλη Τσινισιζέλη.

- Σχολή Επιστημών της Υγείας στην οποία εντάχθηκαν η Ιατρική Σχολή, το Φαρμακευτικό, το Οδοντιατρικό και το Νοσηλευτικό τμήμα, οπότε θα έχει τέσσερα τμήματα. Η Ιατρική Σχολή διατηρεί ωστόσο την επωνυμία της Σχολής, βάση προηγούμενης απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στις Σχολές του Ιδρύματος όπου δεν έχουν εκλεγεί Κοσμήτορες, οι εκλογικές αυτές διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα. Το ΤΕΕΦΑ τελικά έμεινε «ορφανό» καθώς λόγω επιστημονικού αντικειμένου δεν μπόρεσε να ενταχθεί σε καμιά Σχολή από τις υπάρχουσες.

Στο ΕΜΠ

Γοργά προχωρούν οι διαδικασίες και για την εκλογή των εξωτερικων μελών και του προέδρου του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ηδη συγκεντρώθηκαν 37 υποψηφιότητες για εξωτερικά μέλη, ενώ η συγκρότηση του Συμβουλίου είναι θέμα ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου