Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η οικονομική επιβράδυνση πλήττει και τη Γερμανία


Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει μεγαλύτερη επιβράδυνση της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το 2013, με άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά  "περίπου 0,5%", σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.
"Η κυβέρνηση αναμένει για το έτος αυτό μέση οικονομική ανάπτυξη κατά περίπου 0,5%. Τα προγνωστικά αυτά υποστηρίζονται από την πρόβλεψη ότι έπειτα από μία μη δυναμική εκκίνηση, η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους", αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται την ετήσια έκθεση του υπουργείου Οικονομίας,
η οποία θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα.
Μέχρι σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη κατά 1% για το 2013, έναντι 0,8% το 2012. Ωστόσο, στις αρχές του Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ είχε προειδοποιήσει ότι τα αποτελέσματα του τέλους του 2012 ήταν χειρότερα από τα προβλεπόμενα και ότι η ανάπτυξη του 2012, τα προσωρινά στοχεία για την οποία θα ανακοινωθούν σήμερα, θα βρίσκεται περίπου στο 0,75%.
Η γερμανική οικονομία, αφού επέδειξε αντιστάσεις παρά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αρχίζει να πλήττεται από την οικονομική επιβράδυνση των γειτονικών της χωρών.
Επειτα από αύξηση κατά 0,5% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε στη συνέχεια κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο και κατά 0,2% κατά το τρίτο τρίμηνο. Είναι πιθανόν ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα έχει υποχωρήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου