Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Η νταλίκα με την οποία μετέφεραν 19 μετανάστες στην Ορεστιάδα Η νταλίκα με την οποία μετέφεραν 19 μετανάστες στην Ορεστιάδα
Δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών αποκαλύφθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία με λίγες ώρες διαφορά μεταξύ τους σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Και στα δύο περιστατικά, οι διακινητές ήταν Ρουμάνοι, ενώ ο αριθμός των μεταναστών ήταν μεγάλος, συνολικά 30 άτομα.
Νωρίς το πρωί στο βόρειο κόμβο Δικαίων συνελήφθησαν τρεις Ρουμάνοι διακινητές, ηλικίας 60, 41 και 37 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 19 μετανάστες, από Αφγανιστάν,
Ερυθραία, Συρία και Ιράκ. Οι μετανάστες βρίσκονταν κρυμμένοι σε καρότσα νταλίκας που οδηγούσε ο 41χρονος και ήταν συνοδηγός ο 60χρονος. Ο τρίτος δράστης επέβαινε σε επιβατικό αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός.
Σε άλλο περιστατικό στην ανατολική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, στη διασταύρωση Δαδιάς της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας, 23χρονος Ρουμάνος συνελήφθη να μεταφέρει 11 μετανάστες από Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν και Συρία. Οι μετανάστες μεταφέρονταν με επιβατικό αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας. Στο σήμα των αστυνομικών για να σταματήσει, ο νεαρός δράστης ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη και ο διακινητής συνελήφθη, αν και προσπάθησε να διαφύγει και αφού είχε ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό του.
 egnatiapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου