Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΡΑΕ: Διευκολύνσεις πληρώμων, απαγόρευση διακοπής ρεύματος για ευάλωτους καταναλωτές


Μέτρα προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διευκολύνσεις στην πληρωμή λογαριασμών και απαγόρευση διακοπής της παροχής λόγω χρεών από Νοέμβριο έως Μάρτιο και Ιούλιο - Αύγουστο περιλαμβάνει ο νέος "Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας" που εκπόνησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο Κώδικας έχει σταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή με
Υπουργική Απόφαση.

Ο νέος Κώδικας ρυθμίζει συνολικά τις σχέσεις των καταναλωτών με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις εκατέρωθεν, τις διαδικασίες αλλαγής προμηθευτή, κ.α.
Σε σχέση με τα τιμολόγια ο κώδικας προβλέπει διαφοροποίηση των χρεώσεων για τις διάφορες ώρες ενός 24ώρου, καθώς και διαφοροποίηση μεταξύ των εργάσιμων ή μη ημερών, καθώς και μεταξύ των εποχών του έτους, ώστε η ενέργεια να τιμολογείται ακριβότερα τις ώρες αιχμής. Όμως για να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη θα πρέπει να αλλάξουν οι μετρητές («ρολόγια») της κατανάλωσης ρεύματος. Προβλέπεται τέλος δυνατότητα έκπτωσης στα τιμολόγια σε περίπτωση που ο πελάτης πληρώνει συχνά (π.χ. μηνιαία) και εγκαίρως (π.χ. με πάγια εντολή).
 ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου