Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Το ραντεβού του ΣΥΡΙΖΑ και της οικογένειας Παπανδρέου στην κάλπη έκλεισε

"Αυριανή" ( τι άλλο;)
Είναι φανερό ότι τα κόμματα –με πρωτοστάτη τον ΣΥΡΙΖΑ- θα δώσουν μία μάχη εντυπωσιασμού και δεν θα ασχοληθούν με την ουσία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, που έχει να κάνει με τις αρμοδιότητες και το ανεξέλεγκτο των Υπουργών.
Στην Κουμουνδούρου θέλουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Θα συντηρήσουν τη συζήτηση γύρω από τον Βενιζέλο και  σε κάθε περίπτωση θα αποφύγουν και την παραμικρή έστω αναφορά στον ΓΑΠ. Γνωρίζουν ότι οι Παπανδρεϊκοί θα θυμηθούν στην κάλπη τη συμπεριφορά τους έναντι στην οικογένεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι παρά τις δέκα προτάσεις που κατέθεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξαν στην προαποφασισμένη,
έπειτα από συνεδρίαση τεσσάρων ωρών της Συντονιστικής Γραμματείας. Πρόκειται ασφαλώς για την πρόταση που «αθωώνει» τον Γιώργο Παπανδρέου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών μόνο για τους κυρίους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο».
Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν να μετατρέπονται ταχύτατα στο ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια αντιπολιτεύονταν. Η ηγετική ομάδα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να χρυσώσει το χάπι στους διαφωνούντες, αναφέρει στην ανακοίνωση ότι διατηρούν επιφυλάξεις ώστε, εάν προκύψουν ευθύνες και άλλων προσώπων, να καταθέσουν «κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της Προκαταρκτικής Εξέτασης ή της δίωξης». Από την πλευρά τους, οι συνιστώσες, με πρώτο το Αριστερό Ρεύμα, είναι έτοιμες για ….αντάρτικο, μιας και θεωρούν ότι γίνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ μέρος της συγκάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου