Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Κατόπιν συμφωνίας – Μείωση στην τιμή των φοιτητικών εισιτηρίων


Κατόπιν συμφωνίας – Μείωση στην τιμή των φοιτητικών εισιτηρίων
Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των ομοσπονδίας των επαρχιακών Αστικών ΚΤΕΛ της χώρας με το Υπουργείο Παιδείας για τη μείωση της τιμής του φοιτητικού εισιτηρίου, που θα έχει ισχύ έως τις 30/9/2013. Για την ενεργοποίηση της μείωσης αναμένεται και η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο η Ομοσπονδία των αστικών ΚΤΕΛ δια του Προέδρου της αποφάνθηκε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή την σχετική μείωση των φοιτητικών αστικών εισιτηρίων από τις αμέσως επόμενες ημέρες. Έτσι, σύντομα όλοι οι φοιτητές, θα έχουν έκπτωση 50% στις κανονικές
τιμές των εισιτηρίων οι οποίες θα ανέρχονται, για το ΤΕΙ Α ζώνη στα 60 λεπτά και για το Πανεπιστήμιο στα 75 λεπτά. Η διαφορά της τιμής θα καλύπτεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Τα στοιχεία των φοιτητών είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του υπουργείου από τη στιγμή που έχουν εκδοθεί τα σπουδαστικά τους πάσα. Επομένως η κάρτα που υπάρχει ήδη είναι αρκετή, αρκεί φυσικά να την επιδεικνύουν οι κάτοχοι σε κάθε ζήτηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Πάντως, οι φοιτητές θα απολαμβάνουν του ευεργετήματος στις πόλεις όπου σπουδάζουν, αλλά όχι όταν θα επιστρέφουν στις γενέτειρες. Ειδικά για την πόλη της Καβάλας, έχουν εκδοθεί 4.500 ηλεκτρονικές κάρτες για τους σπουδαστές του ΤΕΙ.
Μειωμένη ήταν η επιβατική κίνηση για το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο πρόεδρος Σίμος Γιοβανάκης. Από τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα για να κινηθεί στην αγορά, δεν έχει και χρήματα ή συγκεκριμένους λόγους ώστε να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, υπάρχουν Αστικά ΚΤΕΛ σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις τα οποία κλείνουν το μεσημέρι του Σαββάτου κι επανέρχονται σε λειτουργία το πρωί της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου