Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί τουρίστες

0FED9EAE27D269A1F915D19A891D8C24«Οι αναταράξεις θα αποτρέψουν τους Γερμανούς τουρίστες» από το να επιλέξουν, φέτος, την Ελλάδα για τις διακοπές τους, εκτιμά ο διευθυντής του Ινστιτούτου για την Καινοτομία στην Τουριστική Βιομηχανία, Τόρστεν Κίρστγκες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Μπάντισε Τσάιτουνγκ» (Badische Zeitung).

Ο κ. Κίρστγκες επισημαίνει ότι ο φόβος για διαδηλώσεις και ταραχές θα διατηρηθεί, όσο η χώρα θα βρίσκεται σε κρίση. «Όποιος φοβάται, δεν αλλάζει γνώμη επειδή οι τιμές είναι λίγο πιο χαμηλές» τονίζει, χαρακτηριστικά.


Όπως αναφέρεται πάντως στο δημοσίευμα, η Ελλάδα θα είναι, φέτος, κατά 1% φθηνότερη, τόσο στο πρακτορείο Thomas Cook όσο και στην εταιρεία Alltours και οι ειδικοί προβλέπουν άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων, Τόρστεν Σέφερ, σημείωσε δε ότι για την Τουρκία, η οποία αποτελεί τον τρίτο προορισμό προτίμησης των Γερμανών μετά την Ισπανία και την Ιταλία, δεν αναμένεται κάμψη του ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι φέτος οι τιμές θα σημειώσουν αύξηση κατά 2,5 με 3%. Ο ίδιος προβλέπει, ακόμη, επιστροφή των τουριστών και σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, για τις οποίες το ενδιαφέρον είχε περιοριστεί, λόγω της Αραβικής Άνοιξης. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου