Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Υποστηρικτής της Καβάλας


Υποστηρικτής της Καβάλας

Στην Καβάλα βρίσκονταν από  το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε επαφές στην πόλη και εκτός πόλης, ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα προβλήματα του νομού Καβάλας, υποσχέθηκε να βοηθήσει την Καβάλα σε προβλήματα που επείγουν και έχουν το δικό τους παρελθόν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στην Καβάλα πριν τις 8 το πρωί. Η πρώτη του επίσκεψη ήταν στο δημαρχείο της Χρυσούπολης όπου συνάντησε τον δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη. Θέμα που κυρίως απασχόλησε τους δύο άντρες ήταν η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού, όπου ο Δήμος Νέστου έχει κάνει τα δικά του βήματα, χρειάζεται όμως υποστήριξη από την Αθήνα.
Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου όπου παρακολούθησε την αρχιερατική θεία λειτουργία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επόμενη στάση στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας. Εκεί πήρε μέρος
σε μια κομματική συνάντηση που κράτησε περισσότερο από μία ώρα. Ήταν μαζί του συμμετέχοντας στο κομματικό διάλογο ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης, ο πρώην βουλευτής Μίμης Χριστοφιλογιάννης, πολλά μέλη της Νομαρχιακής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.
Για τα προβλήματα της Καβάλας μίλησαν στην κομματική συνάντηση ο Ιορδάνης Παπαντίδης και ο Μανώλης Φραντζεσκάκης αφού χθες απουσιαζε από την Καβάλα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ευθυμιάδης.
Του μίλησαν για τα προβλήματα της βιομηχανίας, για την εκκρεμότητα των πετρελαίων, αλλά και για την άνιση επιδότηση εργασίας που όπως είναι γνωστό ισχύει 12% για την Θράκη και 4% για την Ανατολική Μακεδονία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα προβλήματα που άκουγε, είχε λοιπόν έτοιμες απαντήσεις υπέρ των συμφερόντων της Καβάλας. Σε ερώτηση για το αν η Τροικα καθυστερεί την επίλυση του προβλήματος με την Kavala oil και την Ενεργειακή Αιγαίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα εξής:
«Εξ όσων γνωρίζω νομίζω ότι δεν υπάρχει εμπλοκή της Τρόικα νομίζω ότι οι δυσκολίες είναι διαδικαστικού και κυρίως γραφειοκρατικού χαρακτήρα, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι στην χώρα μας πολλοί επενδυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι όμως δεδομένα και δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το θέμα αυτό. Και μπορώ κι εγώ να προσθέσω ως απλός βουλευτής τη δική μου φωνή υποστήριξης σε αυτή την προσπάθεια γιατί πιστεύω στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην χώρα μας και θα το κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου