Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ανακατάληψη της Βίλα Αμαλία – Ο Τσίπρας θέλει να την κάνει «της γενιάς του τα Πολυτεχνεία»

Ας μας πει κάποιος ότι δεν το περίμενε. Ομάδα τουλάχιστον 40 ατόμων ανακατέλαβε το πρωί τη βίλα Αμαλία πιάνοντας στον ύπνο την αστυνομία. Μέσα στη βίλα είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου που παραμένει ενώ οι αστυνομικοί κατόπιν εορτής περικύκλωσαν το χώρο.
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι τα συγκεκριμένα άτομα με την πολιτική κάλυψη του δεύτερου σε δύναμη κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, κάνουν κατάληψη σε ένα δημόσιο κτίριο που δεν τους ανήκει.
Το γράφαμε και πριν μερικές ημέρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του καλύπτει κάθε αναρχοαυτόνομο που θα θελήσει να καταλάβει τη βίλα ή άλλο κτίριο στο όνομα της ανεξαρτησίας και της επανάστασης που ονειρεύονται.
Η βίλα η οποία αποδεδειγμένα ήταν ορμητήριο μπαχαλάκηδων και παρασκευαστήριο μολότοφ, έγινε
κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αναρχικούς χώρος κοινωνικής αντίστασης. Υπό το πρίσμα αυτό ήταν αναμενόμενη η ανακατάληψη.
Φαίνεται ότι στη βίλα Αμαλία κάποιοι θέλουν να στήσουν σκηνικό έντασης, το δικό τους «Πολυτεχνείο» στο θολωμένο τους μυαλό. Επιδιώκουν τη σύγκρουση με την Αστυνομία εξωθούν τις αρχές σε μια ευθεία αντιπαράθεση που, αν είναι δυνατόν, θα μπορούσε να οδηγήσει και σε κανένα νεκρό.
Δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με την πολιτική υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργηθεί σκηνικό έντασης, να φτιαχτούν ήρωες – νεκροί, να υπάρξει κοινωνική αναταραχή και να πέσει η κυβέρνηση υπό το βάρος ενός γενικού χαμού. Το παράδειγμα των Δεκεμβριανών έχουν κάποιοι στο μυαλό τους, αναζητούν απλά το νέο… Αλέξη που θα πέσει νεκρός για την «επανάσταση». Ετσι θα ποτιστεί το χώμα της εξέγερσης, θα βγουν ξανά στους δρόμους και θα στοιχηματίσουν στη λαϊκή οργή.
Η βίλα Αμαλία, αν δεν το έχει καταλάβει ακόμη η κυβέρνηση, είναι το φιτίλι στο δυναμίτη που κάποιοι έβαλαν και επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα την κοινωνική ειρήνη και την κυβέρνηση.
Γι’ αυτό και κάποιοι έκαναν έγκλημα που δεν διέταξαν τη φύλαξη του κτιρίου. Θα είναι υπόλογοι τώρα αν υπάρξουν θύματα σε μια ενδεχόμενη αστυνομική επιχείρηση. Και θα κάνουν το χατίρι του Τσίπρα και των λοιπών… προοδευτικών δυνάμεων που επιδιώκουν «της γενιάς τους τα Πολυτεχνεία».
Όμως το Πολυτεχνείο ήταν αυτό που ήταν, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα (Ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει ανοικτά σύγκρουση στους δρόμους)
Χαρακτηριστική η στάση του κ. Σκουρλέτη το πρωί ο οποίος στον Σκάι αμφισβήτησε ότι είπε ποτέ ότι τα μπουκάλια και τα κοντάρια ήταν είδη καθημερινής χρήσης και μίλησε για επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα σκάνδαλα.
Λες και η κυβέρνηση και τα Media έβαλαν ξανά τους μπαχαλάκηδες στη βίλα.
Χωρίς παρατράγουδα, έληξε προς το παρόν η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας. Η αστυνομία έσπασε την πόρτα του κτιρίου και έβγαλε τους 40-50 αντιεξουσιαστές από το χώρο. Ενταση δεν υπήρξε καθώς οι αναρχικοί φαίνεται να προχώρησαν σε αυτή την κατάληψη για συμβολικούς λόγους. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως επρόκειτο για πρόβα τζενεράλε για μελλοντικές «κινήσεις» πρόκλησης έντασης.
Και να πούμε και κάτι για την αστυνομία. Μετά την γκάφα να μη φυλάσσει το κτίριο, όπως έπρεπε, επέδειξε αποφασιστικότητα και δεν επέτρεψε να περάσουν ώρες. Μέσα σε 2 ώρες έκανε την επιχείρηση δυναμικά και έβγαλε από τη βίλα τους αναρχικούς. Κάτι είναι κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου