Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Καβάλα: Συγκινητική η στήριξη στα παιδιά της Παιδόπολης

Καβάλα: Συγκινητική η στήριξη στα παιδιά της Παιδόπολης
Το κύμα αλληλεγγύης των Καβαλιωτών στην Παιδόπολη την περίοδο των εορτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία έσπευσαν να ενισχύσουν συναισθηματικά και υλικά ώστε να χαρούν τις γιορτές τα 27 παιδιά, που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη Καβάλας ηλικίας 3-20 ετών.
Αποκορύφωμα αυτού του κύματος αλληλεγγύης ήταν ότι την Πρωτοχρονιά η Παιδόπολη έκλεισε για λίγες ώρες, αφού όλα τα παιδιά υποδέχθηκαν τον καινούργιο χρόνο φιλοξενούμενα σε οικογένειες της πόλης.

«Αυτό είναι το ζητούμενο», τονίζει η πρόεδρος της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου, που έσπευσε να ευχαριστήσει τους Καβαλιώτες για τη συμπαράσταση. Όπως σημείωσε, οι πολίτες ανέκαθεν στήριζαν
την Παιδόπολη, αλλά αυτές τις γιορτές έγινε μια υπέρβαση.
«Με τις δραστηριότητες, τα μηνύματα και τις εκδηλώσεις που κάναμε από τον περασμένο Σεπτέμβριο θέλαμε να ξανακάνουμε την Παιδόπολη προτεραιότητα για τους Καβαλιώτες και μπορώ να πω πως τα καταφέραμε. Σχολεία και σύλλογοι ήρθαν και μας έφεραν δώρα και τρόφιμα, ενώ και εμείς συστηματικά βγήκαμε στην πόλη και κάναμε όσο γινόταν πιο αισθητή την παρουσία μας.
Επίσης, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μπορέσαμε και πήγαμε με τα παιδιά στην Ονειρούπολη και στο παγοδρόμιο, ενώ τα παιδιά βγήκαν και μόνα τους στην αγορά για να πάρουν τα δώρα τους. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και επιβεβαιώνει ότι εν μέσω κρίσης περισσεύει η ανθρωπιά. Περνάμε όλοι δύσκολα, αλλά σιγά-σιγά συνειδητοποιούμε ότι μόνο με αλληλεγγύη μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση».
Ανάγκη ένταξης της Παιδόπολης στο ΕΣΠΑ

Σήμερα, στην Παιδόπολη της Καβάλας φιλοξενούνται 27 παιδιά, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένονται άλλα τρία. Στο μεταξύ, η κρίση δεν αυξάνει μόνο την αλληλεγγύη, αλλά και τον αριθμό των παιδιών, που έχουν ανάγκη να φιλοξενηθούν στην Παιδουπόλεις. Τα κέντρα προστασίας των ορφανών του εμφυλίου, που ίδρυσε η βασίλισσα Φρειδερίκη 65 χρόνια πριν, υποδέχονται σήμερα τα ορφανά της κρίσης, που πληθαίνουν καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη.
Αλλά η Παιδόπολη της Καβάλας, που λίγα χρόνια πριν υπολειτουργούσε αφού δεν ήταν πολλά τα παιδιά που είχαν την ανάγκη της, δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 30 παιδιά. Η κ. Φιλιππίδου τονίζει την αναγκαιότητα ένταξης της Παιδόπολης στο ΕΣΠΑ ώστε να ανακαινιστούν τα υφιστάμενα κτίρια και να μπορούν να αποδοθούν και πάλι σε χρήση άλλα δύο σπίτια στις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Αγίου Λουκά.
«Η μελέτη υπάρχει. Έχει συνταχθεί αφιλοκερδώς από τρεις Καβαλιώτες μηχανικούς και έχει παραδοθεί στη διοίκηση του δήμου Καβάλας, που έχει υποσχεθεί να την καταθέσει. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια ύψους 2-2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Περιμένουμε».

Ελπιδοφόρα είναι τα νέα και σε έναν εξόχως σημαντικό τομέα για την Παιδόπολη, αυτό των ανάδοχων οικογενειών. Κάποιες οικογένειες έχουν υποβάλλει αίτημα αναδοχής και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΝΙΚΟΣ ΣΠΙΤΣΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου