Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πως θα πάρετε πίσω χρήματα για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών Οριστική απάντηση στο αίτημα χιλιάδων επιβατών


Πως θα πάρετε πίσω χρήματα για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Οριστική απάντηση στο αίτημα χιλιάδων επιβατών για επιστροφή χρημάτων που αντιστοιχούν σε ημέρες απεργιών στα Μέσα Μεταφοράς, για όσους είναι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών  φαίνεται να δίνει το υπουργείο Μεταφορών, κάτι που ανέφερε και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.
Τη συγκεκριμένη πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών, επιβεβαιώνουν και έγκυρες πηγές του υπουργείου, με τις οποίες ήρθε σε επικοινωνία το news.gr. H επιστροφή των χρημάτων αφορά μόνο όσους επιβάτες είναι κάτοχοι της κάρτας διαδρομών για όλα τα μέσα (μετρό, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και λεωφορεία). Το ποσό επιστροφής που αναλογεί στους
κατόχους των καρτών – αφορά τις κάρτες των 45 ευρώ – αναμένεται να καθοριστεί αμέσως μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τα χρήματα θα αφαιρούνται κατά την ανανέωση της κάρτας

Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθήσει το υπουργείο για την επιστροφή των χρημάτων, οι επιβάτες θα προσέρχονται στα σημεία αγοράς των μηνιαίων κουπονιών ανανέωσης για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και πληρώνοντας το αντίτιμο θα τους αφαιρούνται ανάλογα, η αξία των ημερών που τα μέσα μεταφοράς βρίσκονταν ακινητοποιημένα.
Θυμίζουμε ότι αρκετές ήταν οι κινήσεις και πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας προς αυτή την κατεύθυνση με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή μιας ομάδας πολιτών με την ονομασία “Έλληνες Φορολογούμενοι”, οι οποίοι είχαν ζητήσει από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών την επιστροφή του αντιτίμου για τις ημέρες των απεργιών, τον Ιανουάριο του 2011 και στη συνέχεια κατέθεσαν δικαστική αγωγή εναντίον του Οργανισμού, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων αυτών με το σκεπτικό ότι, ενώ είχαν προπληρώσει το αντίτιμο της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, λόγω των απεργιών, στερήθηκαν της δυνατότητας να τους παρασχεθεί αυτό για το οποίο είχαν προπληρώσει, βασιζόμενοι στο άρθρο 904 του Αστικού Κώδικα, περί “αδικαιολόγητου πλουτισμού”.
  news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου