Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Οι τράπεζες παρακρατούν λεφτά από τη μισθοδοσία μας ! ! ! Ξυπνήστε ! ! !

Έτσι υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας

Ενημερωμένος πολίτης, σημαίνει ενεργός πολίτης. Είναι ώρα, λοιπόν, να μάθουμε πώς μπορούμε με λεπτομέρειες και νόμιμα να αντιμετωπίζουμε τις αυθαιρεσίες του ολιγοπωλίου των τραπεζών...

Τώρα που το εισόδημά μας, έχει συρρικνωθεί και οι δόσεις των δανείων δεν έχουν ρυθμιστεί αναλόγως παρ' όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι οι μηνιαίες δόσεις των δανείων δεν....
θα μπορούν να υπερβαίνουν το 30% του εισοδήματός μας, ελάχιστες είναι οι τράπεζες που συμμορφώνονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προτείνει ο Νόμος Κατσέλη.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά και πώς μας κοροϊδεύουν

Ο δανειολήπτης, πηγαίνει στην τράπεζα για να μειώσει την δόση του. Η τράπεζα, προκειμένου να το
αποδεχτεί αυτό, τον οδηγεί σε νέο αδιέξοδο βάζοντάς τον να υπογράψει ουσιαστικά καινούριες συμβάσεις με αυξημένο μάλιστα επιτόκιο έναντι του παλαιού ενώ ζητά επιπλέον υποθήκες και εγγυητές. Στην ουσία, δεχόμενος τα παραπάνω υποκύπτοντας στον "εκβιασμό" της ο δανειολήπτης υπογράφει νέα σύμβαση δανείου καταργώντας στην ουσία την παλιά υποθηκεύοντας μάλιστα το μέλλον του και ίσως και το μέλλον των παιδιών του. Για παράδειγμα, ένα στεγαστικό δάνειο που ίσχυε για 20 χρόνια με επιτόκιο 12% και μηνιαία δόση 800 ευρώ, μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης, γίνεται ένα δάνειο για 40 χρόνια και μηνιαία δόση 400 ευρώ.

Προσοχή! Έτσι υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας και μάλιστα για 2 λόγους:

1) Ίσως σε 20 χρόνια ο δανειολήπτης να μην βρίσκεται πια στη ζωή αναγκάζοντας τα παιδιά του να αποπληρώσουν το δάνειο αυτό .

2) Η αξία του ακινήτου, μετά από τα 20 χρόνια που προστέθηκαν στην δανειακή του σύμβαση, θα έχει πέσει περισσότερο από το μισό.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι δανειστές που αγόρασαν παλιά ακίνητα γιατί σε αυτή την περίπτωση, η παράταση του δανείου δεν τους συμφέρει καθόλου.

Δίκαια θα αναρωτηθούμε τι κάνουμε στην περίπτωση που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στη δόση μας. Αν δεν έχουμε στην κατοχή μας άλλο ακίνητο και ο μισθός μας έχει μειωθεί πάνω από το 40% ή έχουμε μείνει άνεργοι, χρήσιμο θα ήταν να ανατρέξουμε στον νόμο Κατσέλη (δείτε εδώ), χωρίς μάλιστα να πληρώσουμε για δικηγόρους καθώς το κράτος ή ο δικηγορικός σύλλογος μας τον παρέχει δωρεάν.

Ποιά μπορεί να είναι η άμυνά μας σε περίπτωση που παρανόμως οι τράπεζες παρακρατού λεφτά από τη μισθοδοσία μας για την εξόφληση των δανείων;

Πρώτα απ' όλα πρέπει να επικοινωνήσουμε με την τράπεζα για να μας δώσει εξηγήσεις και να πληροφορηθούμε αν έχουμε υπογράψει "ανέκκλητη εντολή για μηνιαία χρέωση". Αμέσως πρέπει γραπτώς να την ανακαλέσουμε συμπληρώνοντας αυτό το έντυπο.

Είναι καιρός να διεκδικήσουμε το δίκιο μας συνολικά και να αντιδράσουμε στον ετσιθελισμό των τραπεζών. Άλλωστε, πόσο ηθικό είναι να κρατούν από τον άνεργο το επίδομα του ΟΑΕΔ για να αποπληρώσει το δάνειο του στην Εθνική Τράπεζα, επειδή το επίδομα το πληρώνεται μέσω αυτής; Πόσο ηθικό είναι να συνεχίζουν να μας κρατούν προμήθειες και να υπάρχουν καταχρηστικοί όροι δανείων ενώ οι τράπεζες έχουν καταδικαστεί πολλάκις από τα ελληνικά δικαστήρια. Και τέλος, πόσο ηθικό είναι οι τράπεζες να συνεχίζουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων; Έλληνες, ΞΥΠΝΗΣΤΕ !
Ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου