Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Να το παίζουν τιμητές οι Πασόκοι… πάει πολύ



Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης ήταν έγκλημα. Διότι με το πρόσχημα της πάταξης του λαθρεμπορίου η τιμή έφτασε το 1,40 ευρώ το λίτρο, ο κόσμος δεν είχε να το πληρώσει και τελικά οδηγήθηκε στους φθηνούς τρόπους θέρμανσης οι οποίοι έφεραν και την αιθαλομίχλη.
Πριν μερικές ημέρες είχαμε κάνει πρώτο θέμα ότι πρέπει να πάρουν πίσω το φόρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά δυστυχώς πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση και όπως είπε ο Γ. Στουρνάρας δεν υπάρχουν περιθώρια για ελιγμούς.
Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, πάντως, αφού η δραματική βουτιά της ζήτησης θα φέρει λιγότερα έσοδα στα ταμεία, οπότε μηδέν δημοσιονομικό όφελος. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα.
Το θέμα μας είναι ότι έχουν βγει τις τελευταίες δύο ημέρες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ουρλιάζουν
για μείωση της τιμής του πετρελαίου στηρίζοντας έτσι τις οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν. Το ίδιο συνέβη και στη Βουλή σήμερα με τον Π. Κουκουλόπουλο να λέει: «Δεν μας ακούσατε κ. υπουργέ για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η κοινωνία δοκιμάζεται, τα δάση ερημώνονται, το περιβάλλον καταστρέφεται και βέβαια το ταμείον είναι μείον γιατί έχει πέσει δραματικά η κατανάλωση πετρελαίου».
Την επανεξέταση του μέτρου ζήτησαν και άλλοι βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. αλλά το ερώτημα απευθύνεται προς τον κ. Κουκουλόπουλο και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί ως κυβέρνηση δε μίλησαν για εξίσωση των τιμών του πετρελαίου; Από το 2009 δε μιλούσαν για μέτρο που θα πάτασσε το λαθρεμπόριο κι επομένως έπρεπε να εφαρμοστεί;
Και δεν εφαρμόστηκε το 2011 διότι δεν ήταν έτοιμο το σύστημα, αλλά στον προϋπολογισμό που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπαδήμου, προβλεπόταν ρητά η εφαρμογή του μέτρου από το χειμώνα του 2012.
Είχε γίνει καμιά μελέτη τότε κ. Κουκουλόπουλε; Για ρωτήστε τον αρχηγό σας αν σκέφτηκε ποτέ αν οι Έλληνες θα έχουν να πληρώσουν ή αν θα στραφούν στο κάψιμο ξύλων και λάστιχων για να ζεσταθούν.
Να το παίζουν τιμητές οι Πασόκοι πάει πολύ. Ειδικά για θέματα σαν το πετρέλαιο θέρμανσης που «έκαψε» και τώρα αναζητούν σανίδα σωτηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου