Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα επιμορφωθούν οι Γυμναστές-Δημιουργούμε και Πρότυπα Αθλητικά Σχολεία

«Είναι  απαραίτητο και  θα πρέπει να επιμορφωθούν  οι καθηγητές της φυσικής αγωγής. Υπάρχουν 17.000 παιδιά ΑΜΕΑ στα σχολεία.  Έχουμε λοιπόν υποχρέωση όταν μιλάμε για πολιτισμό  ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει την ώρα που  οι άλλοι αθλούνται  να έχει επιμόρφωση ο καθηγητής της φυσικής αγωγής, ώστε αν υπάρχουν δύο τρία παιδιά  μέσα στην τάξη να μπορούν και αυτά να αθλούνται».
Τα παραπάνω ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας και Αθλητισμούς Γιάννης Ιωαννίδης και σημείωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια αυτά τα παιδιά ήταν κρυμμένα.  Εμείς καταφέραμε να βγούνε έξω  και οι γονείς οι οποίοι πράγματι κάνουν προσπάθειες τεράστιες και εγώ τώρα τα βλέπω και τα θαυμάζω και κάνουν πράγματα που οι αρτιμελείς δεν μπορούν να τα κάνουν. Για παράδειγμα στη σκυταλοδρομία της τελευταίας
Ολυμπιάδος συμμετείχε άτομο το οποίο είχε πόδια τα οποία δεν ήταν δικά του. Αυτό είναι τρομερό όταν το σκεφτεί κάποιος».
Ο κ. υφυπουργός ανακοίνωσε και τη δημιουργία Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων:
ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: στη Δανία κάνουν 5 φορές την εβδομάδα προπόνηση, δηλαδή κάνουν σχεδόν κάθε μέρα. Ενώ εμείς κάνουμε μια φορά στο Λύκειο.  Επομένως έχουμε υποχρέωση να κοιτάξουμε και τη σωματική και την ψυχική υγεία και πνευματική θεραπεία των παιδιών. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να αυξηθούν. Θα κάνουμε πιλοτικά από ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα . Δυο αθλητικά σχολεία στο πρότυπο των μουσικών. Δηλαδή όχι αθλητικό τμήμα σε κανονικό σχολείο, το οποίο ήταν ρατσιστικό για τους καθηγητές, με τρομερή αυστηρότητα στα παιδιά αυτά τα οποία ήταν του αθλητισμού. Επίσης θα δώσουμε το δικαίωμα να μπουν παιδιά  με αθλητικές εξετάσεις και με μηχανήματα και όχι όποιος θέλει θα μπαίνει, με πλήρη εντιμότητα και καθαρότητα. Εάν είναι παιδιά από την περιφέρεια θα το κοιτάξουμε και μάλιστα εδώ στην Αθήνα το κοιτάζει ο κ. Υπουργός  ότι τα παιδιά αυτά θα μπορούν να μένουν, εάν έχουν πρόβλημα κατοικίας, διότι θα είναι το σχολείο κοντά σε γυμναστήριο.
Γι’ αυτό το λόγο και θα έχουν τη δυνατότητα  να κοιμούνται αλλά παράλληλα και να σιτίζονται. Επομένως, θα προσπαθήσουμε  στο πρότυπο των μουσικών σχολείων, να κάνουμε τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου δια μέσου του σχολείου.  Στην Ευρώπη είναι μόνο το κύτταρο το αθλητικό ενώ στις ΗΠΑ είναι το σχολείο. Εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα προχθές οι Βούλγαροι που κάναμε τις ανταλλαγές  σε υψηλό επίπεδο εκείνοι έχουν 5 αθλητικά σχολεία και εμείς δεν έχουμε ούτε ένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου