Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση ΟΛΜΕ-Παπαθεοδώρου

Έγινε σήμερα συνάντηση στο Υπ. Παιδείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου. Σου παρουσιάζω μόνο τι είπε ο Υφυπουργός, καθώς την άποψη της ΟΛΜΕ για όλα αυτά τα ζητήματα την ξέρεις:
- Επανακαθορισμός περιοχών μετάθεσης δευτεροβάθμιας.
Δεν υπήρξε πρόθεση από το Υπουργείο να ενωθούν οι περιοχές Α/θμιας και της Β/θμιας - Γνώριζε το Υπουργείο ότι ο επανακαθορισμός ήταν εύκολος για ην Πρωτοβάθμια – υπήρχε ανάγκη να γίνουν οι αλλαγές με βάση το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη (καλικρατικοί Δήμοι) – μπορεί να επιτευχθεί τώρα μεγαλύτερη κινητικότητα στους εκπαιδευτικούς – οι αλλαγές θα γίνονται στο εγγύτερο με το προηγούμενο σχολείο – τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ θα προτείνουν τώρα μεγαλύτερη γκάμα σχολείων για να επιλέξει ο συνάδελφος.
- Τα προβλήματα στην Β/θμια σήμερα:
Υπάρχουν 1600 κενά και οι νέες πιστώσεις για διορισμούς είναι 124!!! – έχουμε χιλιάδες
συνταξιοδοτήσεις και ελάχιστους διορισμούς – την κατάσταση κλίθηκαν να αντιμετωπίσουν οι νέοι περιφερειακοί (συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό παιδείας) – Υπάρχει η λύση των υποχρεωτικών υπερωριών αλλά κάτι τέτοιο δεν το θέλουν – Θα δοθούν έγγραφες οδηγίες προς τους περιφερειακούς από το Υπουργείο, θα εξειδικευτούν όλα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν – άλλη λύση είναι οι συμπτύξεις τμημάτων σε αυτά με αριθμό των μαθητών το πολύ 25 – Ζήτησε το Υπουργείο καθηγητές και η απάντηση ήταν αρνητική!
- Αξιολόγηση
Το Π.Δ. έχει προετοιμαστεί και θα δοθεί άμεσα στους 3 κυβερνητικούς εταίρους, μετά στα άλλα κόμματα και τέλος στο Υπ. Παιδείας – υπάρχει πίεση από (κυρίως από τη ΔΑΚΕ αλλά και την ΟΛΜΕ) να αποσυνδεθεί η αξιολόγηση από το νόμο για το βαθμολόγιο 4024 – Προσπάθεια για κατάργηση της ποσόστωσης από το πέρασμα από βαθμό σε βαθμό.
- «Νέο Λύκειο και Τεχνολογικό Σχολείο»
Μετά το νόμο για την Αξιολόγηση θα έρθει προς ψήφιση ο νέος νόμος για το γενικό αλλά και το τεχνολογικό σχολείο – Το Φεβρουάριο, Μάρτιο θα υπάρξει η
ανακοίνωση. – Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι οι ακόλουθοι: της διακομματικής, των φορέων και του ΠΑΣΟΚ - μετά τις συζητήσεις θα ακολουθήσει ανοικτή διαβούλευση.
- Πειραματικά
Σχετικά με τις εξετάσεις των μαθητών από το Γυμνάσιο στο Λύκειο είπε ότι εξετάζεται το θέμα και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση – Η μετάβαση αυτή θα γίνεται με εξετάσεις ή αξιολόγηση ή…..
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ανασταλεί προσωρινά και θα ολοκληρωθεί αργότερα – ίσως να ανασταλεί για φέτος.
- Βάση του 10
Εξετάζεται η επαναφορά της βάσης – θα γίνει όταν θα ανακοινωθεί και ο νέος νόμος για το εξεταστικό που θα αφορά τους τελειόφοιτους του 2016.
- Μεταθέσεις – Μετατάξεις
Θα γίνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τις μετατάξεις (500 από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια) και τα κριτήρια θα είναι τα ίδια των μεταθέσεων, μετατάξεων – μετά θα ανακοινωθεί και η εγκύκλιος των μεταθέσεων - το υπουργείο είναι θετικό να γίνουν όλες οι μετατάξεις εκπαιδευτικών που επιθυμούν να γίνουν διοικητικοί (και αυτών που δεν μπορούν να ασκήσουν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα για λόγους υγείας) – οι εκπαιδευτικοί που έχουν προβλήματα υγείας θα πιστοποιούνται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές (υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί η όλη διαδικασία καθυστερεί λόγο του μεγάλου αριθμού αυτών των δημοσίων υπαλλήλων και των λίγων επιτροπών) – δεν αρκούν τα χαρτιά από δημόσια νοσοκομεία.
- Φορητά εργαστήρια υπολογιστών
Υπάρχει σκάνδαλο και ευθύνεται η προηγούμενη διοίκηση (Διαμάντω) που αποφάσισε – τώρα το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μόνο η υλοποίηση! – το πρόγραμμα είναι στην «κοινωνία της πληροφορίας».
- Αργίες
Όλα τα κριτήρια είναι γενικά και επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης – Να τρέξουν όλες οι υποθέσεις από τα πειθαρχικά συμβούλια και
μέσα στον Ιανουάριο να συνεδριάσουν τάχιστα τα όργανα – μιλάμε για 125 αργίες στην εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου