Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Κάτι άρχισε να κινείται στο σκοπιανό

Παίζει δυνατά το "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ" ( Република Вардарска )
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Βουλγαρικού Focus , η εφημερίδα «Nova Makedonija» των Σκοπίων, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια, αναφέρει δύο πιθανά ονόματα για την οριστική ονομασία του γειτονικού κράτους. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Δημοκρατία του Βαρδάρη.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Μακεδονικού ζητήματος που σύμφωνα με

ρεπορτάζ Σκοπιανής εφημερίδας υπάρχει η πιθανότητα στο οριστικό όνομα του κράτους τους να μην περιέχεται το όνομα Μακεδονία.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πολιτική Σαμαρά αλλά και τις προσδοκίες των Ελλήνων, πολύ δε περισσότερο των Μακεδόνων Ελλήνων, που ποτέ δεν αποδέχθηκαν την παραχάραξη της ιστορίας από τους Σκοπιανούς Σλάβους γείτονες.

Επίσης είναι ένα πραγματικό χαστούκι στους εντός της Ελλάδος υποστηρικτές ανιστόρητων και επικίνδυνων για την ειρήνη λύσεων, που πρότειναν σύνθετες ονομασίες και που καλλιεργούσαν κλίμα ηττοπάθειας στους Έλληνες και ευνοούσαν παράλληλα την Σκοπιανή προπαγάνδα.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η Σκοπιανή προπαγάνδα, εντός και εκτός Ελλάδος, όσο καλά χρηματοδοτούμενη και να είναι, θα καταρρεύσει, εάν την αντιμετωπίσουμε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα.


Πηγή: http://pella-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4754.html
http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου