Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Καθημερινά πλέον απασχολεί τον Γερμανικό τύπο ο Αντώνης Σαμαράς

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην διεθνή περιοδεία που ξεκινά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων:
 
«Την ερχόμενη Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται στο Βερολίνο.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιούνιο οι ελληνογερμανικές σχέσεις είχαν κλονιστεί. Ο προκάτοχός του, Γιώργος Παπανδρέου, είχε παραδώσει καμένη γη.

Μέσα σε έξι μήνες ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε να κάνει μια νέα αρχή και να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Άγκελα Μέρκελ και σε προσωπικό επίπεδο.

Έχει, όμως, ακόμα δρόμο μπροστά του για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων προς την Ελλάδα. Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου, που προέκυψε μέσα στις γιορτές, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την κακή φήμη της Ελλάδας και πιέζει την κυβέρνηση να αντιδράσει.

Η περιοδεία Σαμαρά ξεκινά από το Βερολίνο. Θα ακολουθήσουν Ουάσιγκτον, Μόσχα, Πεκίνο, Ντόχα και το Κατάρ, ενώ τον Φεβρουάριο αναμένεται στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα των ιδιωτικοποίησεων και της προσέλκυσης επενδύσεων, διότι γνωρίζει ότι χωρίς αυτές η χώρα δεν θα καταφέρει να γυρίσει σελίδα το 2013, πράξη από την οποία εξαρτάται και το μέλλον της κυβέρνησής του».
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου