Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αριστερό ρεύμα αμφισβήτησης μετά τις πιρουέτες Αλέξη

 Η προσπάθεια του να ρίξει γέφυρες στους δανειστές και να φανεί αρεστός στα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού τον οδηγεί σε στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τις θέσεις που είχε εκφράσει για το Μνημόνιο 

ΚΑΖΑΝΙ που βράζει είναι στο παρασκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η δημοσκοπική φτώχεια εντείνει τους φόβους στην Κουμουνδούρου για ξεφούσκωμα της δυναμικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στελέχη του κόμματος πηγαίνουν από... φάλτσο σε φάλτσο, ενώ η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης απέναντι στις συντεχνίες έχει δημιουργήσει νέα ανησυχητικά δεδομένα στην Κουμουνδούρου.

 Η εβδομάδα που πέρασε ήταν από τις πλέον δυσάρεστες για την ηγετική ομάδα της
αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συναντιόταν με το ΔΝΤ και επαινούσε την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα, ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης τασσόταν ευθέως υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Ελλάδας από το NATO. Παράλληλα, ο πρόεδρος της KO. του ΣΥΡΙΖΑ άθελά του άνοιγε στους δανειστές (και μάλιστα, στους σκληρούς , στα γεράκια του ΔΝΤ...) θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στην προσπάθειά του να... βγάλει στη σέντρα την κυβέρνηση και μη γνωρίζοντας ότι... τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν πειραχτεί.

Σαν να μην έφταναν αυτά, το ίδιο ακριβώς λάθος timing του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική επαναλήφθηκε και με το ταξίδι του στις ΗΠΑ 
Όταν ο πρόεδρος της KO. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεταξύ... Σάο Πά ολο, Μπραζίλια και Μπουένος Αϊρες, η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ακέφαλη και προσπαθούσε να χειριστεί όπως όπως το καυτό θέμα της λίστας Λαγκάρντ

Τα περασμένα 24ωρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ακέφαλη ξανά, ενώ στην Ελλάδα διεξαγόταν μια σκληρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των απεργών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η σημειολογία ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ μοιραία:
 Εδώ η κυβέρνηση επιστράτευε απεργούς και ο αρχηγός της Αριστεράς βρισκόταν στο ΔΝΤ και προσπαθούσε να βρει σημεία επαφής με αυτούς που μας έχουν καταστρέψει , τονίζει με πικρία στον Τύπο της Κυριακής κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που διαφωνεί με τα πρόσφατα ανοίγματα Τσίπρα στους δανειστές και διαπιστώνει μεγάλη πολιτική στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Φλερτ με τη Βία 
Βεβαίως, η παραπάνω άποψη ανήκει σε όλα τα στελέχη της εξ αριστερών εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι γνωρίζουν πώς σκέφτονται στελέχη όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης κ.ά. διαβεβαιώνουν ότι το Αριστερό Ρεύμα αλλά και μια σειρά συνιστωσών διαφωνούν πλήρως με το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στους μισητούς δανειστές και με τις επαφές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλ φγκανγκ Σόιμπλε. και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον. Σαν να μην έφταναν αυτά, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τους θεσμικούς εταίρους της χώρας πως μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο συνομιλητή και όχι τον άνθρωπο που απειλεί το ευρώ (όπως περιγραφόταν από μεγάλες βρετανικές, γερμανικές και αμερικανικές εφημερίδες), το όχημα του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να ακολουθήσει τον αρχηγό του σε αυτή την πολιτική στροφή.

 Την περασμένη εβδομάδα, την εικόνα του θεσμικού Αλέξη Τσίπρα απο δόμησε εκ νέου ο βουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, στοχοποιώντας το εμπορικό κέντρο Mall και διατυπώνοντας παρεξηγήσιμες εκφράσεις αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να πάρουν οι πολίτες τα όπλα. Αν δεν ανακαλύπταμε το πλήρες βίντεο και δεν τα ρίχναμε στη Ν.Δ., θα βρισκόμασταν άλλες 3 μονάδες πίσω στις επόμενες δημοσκοπήσεις , ομολογεί προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που φοβάται ότι... την επόμενη φορά, η Κουμουνδούρου δεν θα μπορεί να μιλήσει για μοντάζ .
 Θα πρέπει απλώς να δικαιολογήσει ξανά τα αδικαιολόγητα. 

Μια σειρά συνιστωσών διαφωνεί πλήρως με το άνοιγμα του κόμματος σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον

Τι έλεγε 
Ιδρυτική Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (προγραμματικοί στόχοι) 
Να ακυρώσουμε τα Μνημόνια και τους εφαρμοσττκούς τους νόμους ι στη Βουλή όπου ψηφίστηκαν και να τα αντικαταστήσουμε με ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνικά δίκαιης δημοσιονομικής εξισορρόπησης και πολιτιστικής αναγέννησης .

 Ιδρυτική Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 
Να καταγγείλουμε τις δανειακές συμβάσεις και να επαναδιαπραγματευθούμε το δημόσιο χρέος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με δεδομένο ότι το ζήτημα ίου χρέους συνιστά πανευρωπαϊκό και όχι στενά ελληνικό πρόβλημα . 

1η Ιουνίου 2012 Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του. Αμέσως μετά την ακύρωση του Μνημονίου, η νέα κυβέρνηση : θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης . 

9 Οκτωβρίου 2012 Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της Ελλάδας, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβελη

15 Νοεμβρίου 2012 θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο μισθούς και συντάξεις, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή .

 13 Ιουνίου 2012 (στη NET) (Στην ερώτηση αν συμφωνεί με την άποψη του Π. Λαφαζάνη ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ .) Συμφωνώ απόλυτα! Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Από πότε είναι φετίχ 
Έχει σημασία το αν είναι δραχμή ή ευρώ. Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της σταθερής Ευρώπης. Να μείνουμε στην Ευρώπη, το μέλλον μας είναι εκεί. Αν συνεχιστούν όμως τα Μνημόνια, μας οδηγούν εκτός ευρώ και μας κάνουν Αφρική . 

7 Φεβρουαρίου 2012  Αν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς τους υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής της Τρόικας με τους οποίους διαπραγματεύεται ο Ευ. Βενιζέλος θα τους είχαμε απελάσει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου