Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δένδιας: Οι γκαιμπελίσκοι βρίζουν αλλά όλοι ξέρουμε που φυτρώνει η τρομοκρατία


Ανόητοι γκεμπελίσκοι αντιγράφουν τις τακτικές των Ναζί.

Συνεχίζεται το μπαράζ επιθέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια, τον οποίο καλούν να παραιτηθεί, με τον τελευταίο να απαντά μιλώντας για γκεμπελίσκους στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, σήμερα στην πρωινή ζώνη του MEGA το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, κατηγόρησε τον υπουργό ότι ήταν φιλοχουντικός και ότι δεν μπορεί να πείσει για το αντίθετο. ««Τι θέλει να καθαρίσει ο τότε φιλοχουντικός κύριος Δένδιας; Δεν έχει βγει ποτέ να πει όχι δεν ήμουν», είπε χαρακτηριστικά, με τους δημοσιογράφους, Οικονομέα και Καμπουράκη, να θυμίζουν ότι υπήρξε χτες επίσημη διάψευση από τον κ.Δένδια.

Ο ίδιος ο υπουργός απάντησε εκ νέου, αυτή τη φορά μέσω Twitter, όπου έγραψε:

«Δεύτερος ανόητος γκεμπελίσκος εμφανίστηκε σήμερα που αντιγράφει τις τακτικές των Ναζί. Να δούμε πόσους τέτοιους έχει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.... »

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Δένδια ξεκίνησε από τη Δευτέρα όταν στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA ο υπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην νομιμότητα, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Χτες σε tweet του ο κ.Παπαδημούλης έγραψε ότι ο «Ο Δένδιας προέρχεται από το εθνικιστικό ΕΝΕΚ» προκαλώντας τη διάψευση του κ.Δένδια.

 


iefimerida



Δένδιας: Δεν ανακαλώ για ΣΥΡΙΖΑ – η τρομοκρατία φυτρώνει στην άκρα Αριστερά 

 «Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δηλώσεις μου για τις σχέσεις του κόμματος με τη νομιμότητα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης που ακολούθησε τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».
 

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από την εν λόγω επίθεση ο κ. Δένδιας κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα το περιστατικό, όπως και έπραξαν, ωστόσο, το ζήτημα αναζωπυρώθηκε αφότου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατύπωσε θέση ««περί μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα», δήλωσε που προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε την παραίτηση του κ. Δένδια.

Περαιτέρω συνέχεια δόθηκε με αφορμή παλαιότερη δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το Mall «ανομία», ισχυριζόμενος ότι είναι αυθαίρετο, με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πλέον να επιλέξει εάν «συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως δεν έχει ο ίδιος ευθύνη για την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί ανομίας, καλώντας τον να «αποκτήσει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά απέναντι στην ανομία» και τονίζοντας πως η Κουμουνδούρου θα πρέπει να βάλει στο περιθώριο τις «πράξεις που συνιστούν ανομία» και να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Απαντώντας μάλιστα στα προσωπικά πυρά που έχει δεχθεί, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «ανόητους γκεμπελίσκους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν, κάνοντας λόγο για συμμετοχή σε ακροδεξιό κόμμα κατά το παρελθόν, επαναλαμβάνοντας πως εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1978 και δεν είχε καμία συμμετοχή στην ΕΠΕΝ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Δένδιας διερωτήθη πώς είναι δυνατό να υπάρξουν επενδυτές στη χώρα μας όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει βία τις εργασιακές αλλαγές και τις μειώσεις μισθών, αιτιολογώντας έτσι άλλες μορφές βίας, προσθέτοντας δε πως το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι επόμενη κυβέρνηση αλλά να ενωθούμε στην προσπάθεια για τη διάσωση της.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην τρομοκρατία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως αυτή «φυτρώνει απο το χώρο της άκρας Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν προσδίδει χαρακτηριστικά βίας γενικά στην Αριστερά. Παράλληλα, σχολίασε πως δε θεωρεί το νεο-ναζιστικό φαινόμενο άμοιρο ευθυνών, συμπληρώνοντας παρά ταύτα ότι μονάχα πριν από «δεκαετίες» θα μπορούσε να αποδοθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα σε «ακροδεξιό πυρήνα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα πρόσφατα τρομοκρατικά γεγονότα, ο κ. Δένδιας είπε ότι τον φοβίζουν καθώς τίθεται σε κίνδυνο «η ανθρώπινη ζωή, η εικόνα της χώρας» ενώ καταδεικνύεται ότι δε σταμάτησε ποτέ η τρομοκρατία στην Ελλάδα. Παραδέχθηκε δε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα (ακόμα και κατά πολιτικού προσώπου) καθώς «ο τρομοκράτης βραχυπρόθεσμα έχει το προνόμιο απέναντι στις δυνάμεις της τάξης» ενώ μακροπρόθεσμα «μπορούμε να στρέψουμε τις προσπάθειες εναντίον του και να το καταπολεμήσουμε».

Τέλος, αναφερόμενος στις καταλήψεις κτιρίων είπε ότι είναι ευκταίο να υπάρχουν χώροι έκφρασης ιδεών, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δικαιολογήσει το θέμα της κατάληψης. Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι η βίλα Αμαλία βρισκόταν τόσα χρόνια υπό κατάληψη, δεν μπορεί να μη συνιστά παράβαση του κράτους, το οποίο είναι συνυπεύθυνο επειδή το επέτρεψε.
 



skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου