Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δεν έμεινε ναύαρχος στο τουρκικό Ναυτικό!

  Οι δεκάδες συλλήψεις αξιωματικών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και οι παραιτήσεις των αρχηγών , έχουν προκαλέσει τεράστιο κενό στην αρχηγεία του Στόλου. Η θητεία του νυν αρχηγού του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Μουράτ Μπιλγκέλ, λήγει τον ερχόμενο Αύγουστο και ο ο παραιτηθείς αρχηγός Στόλου Γκιουνέρ, θα αναλάμβανε τα καθήκοντα του αρχηγού.Όμως σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, δεν έχει μείνει αξιωματικός σε επίπεδο ναυάρχου στο τουρκικό Ναυτικό για να αναλάβει τα καθήκοντα του αρχηγού.
Έτσι στις κρίσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Αύγουστο, αναμένεται είτε να παραταθεί η θητεία του Μπιλγκέλ για ένα έτος, είτε να αναλάβει τα καθήκοντα, ο αρχηγός του αρχηγείου της Βόρειας Θάλασσας, αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, αφού προηγουμένως αναβαθμιστεί σε βαθμό ναυάρχου!

Πάντως τούρκοι αναλυτές εκτιμούν πως ο στόχος της κυβέρνησης Ερντογάν είναι να ελέγξει απόλυτα τις Ένοπλες Δυνάμεις και οι κατηγορίες, οι συλλήψεις και οι παραιτήσεις είναι μέρος του έργου της εκδίωξης των αξιωματικών που είχαν καταπολεμήσει τα μέλη της κυβέρνησης στο παρελθόν.
Τον περασμένο Αύγουστο είχαν παραιτηθεί όλοι οι αρχηγοί του Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας, μαζί τους και ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνρερ, για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις των ενεργεία αξιωματικών και αποστράτων.
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου