Μην απορείτε. Αφού οι επιστήμονες αρχαιολόγοι των Σκοπίων υποστηρίζουν ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στην Αχρίδα, τι άλλο μπορεί να είμαστε εμείς οι θνητοί; Άλλωστε, δεν είναι μόνον ο Χριστός που ως άνθρωπος είχε σλαβική παιδεία, αλλά και ο Όμηρος, του οποίου βρήκαν τον τάφο (στα Σκόπια, που αλλού.

Ας αλλάξουμε σήμερα το ύφος του σημειώματος, για να ρίξουμε μια φωτεινή αχτίδα στο σκοτάδι που μας περιτριγυρίζει. Και αυτό, παίρνοντας αφορμή από την τελευταία ... επιστημονική ανακάλυψη επιφανών Σκοπιανών, ότι ο Χριστός γεννήθηκε στο ... Βητλεέμο, ένα χωριό κοντά στην Αχρίδα. Άργησαν να βγάλουν και τον Χριστό ... Σλάβο, αλλά μπορεί να αργούν όμως δεν λησμονούν.

Το θέμα είχε γίνει γνωστό από καιρό, αλλά το επανέφεραν κατά τις εορταστικές μέρες, ίσως γιατί ο Μ. Αλέξανδρος «κούρασε» και θέλουν κάτι καινούργιο. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα
βουλγαρικής εφημερίδας (που μετέφρασαν οι «mikres-ekdoseis»), ομάδα Σλάβων αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι βρήκε τον τόπο γέννησης του Χριστού, που δεν είναι η Βηθλεέμ της Παλαιστίνης:

«Νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματική τοποθεσία που γεννήθηκε ο Ιησούς και όχι στη Βηθλεέμ κοντά στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο αρχαιολόγος Αβραάμ Γιάκοφ σε ιστοσελίδα των Σκοπίων, σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα Τρούντ.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτό είναι το μέρος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Ο ίδιος χώρος υπήρχε και στην αρχαιότητα. Αποδεικτικά γι' αυτόν αναφέρουν τόσο η Αγία Γραφή όσο και δημοσιεύματα πριν από λίγους μήνες που προωθήθηκαν από την σκοπιανή κυβέρνηση. Κατά τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού ο τόπος έγινε διάσημος από τη γέννηση του Ιησού και όταν υιοθετήθηκε η χριστιανική πίστη χτίστηκαν εκκλησίες στην περιοχή», λέει το δημοσίευμα.

Αυτή λοιπόν η ανακάλυψη, μας οδήγησε να ανασύρουμε από το αρχείο μας και τους άλλους επιφανείς που ήσαν Σλάβοι, αλλά εμείς οι ημιμαθείς το αγνοούσαμε. Ως προς τον Όμηρο, ο ίδιος ο πρόεδρος των Σκοπίων ξεναγώντας τους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα του, τους πήγε στον τάφο του Ομήρου , ο οποίος βρίσκεται στο "νησάκι των φιδιών", στη λίμνη Πρέσπα. Κι αφού το λέει «κοτζάμ» πρόεδρος, δεν μπορεί, θα είναι αλήθεια.

Όπως θα είναι αλήθεια ότι και η νυν βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ είναι Σκοπιανή! Έγραψε ολόκληρο βιβλίο ο Aleksandar Donski για να το αποδείξει. Γράφει ότι υπάρχει συγγένεια της Ελισάβετ με τον "Μακεδόνα" τσάρο Σαμουήλ. Λεπτομέρεια: ο τσάρος ήταν Βούλγαρος, και ασφαλώς θα αγνοούσε πού βρίσκεται η Βρετανία.

Όπως Βούλγαρος ήταν και ένας ναύτης του Κολόμβου (κάπου θα τον πέτυχε στην Χίο, απ' όπου ξεκίνησε), αλλά οι Σλάβοι των Σκοπίων τον βάφτισαν κι αυτόν "Μακεδόνα". Και όχι μόνον αυτό, αλλά πρόκειται για ναύτη εξαιρετικών ικανοτήτων, αφού, εκτός από το ότι πρόκειται για τον πρώτο "Μακεδόνα" που πήγε στην Αμερική, ήταν το άτομο που έδωσε το όνομα της στην ... Βενεζουέλα, ενώ ήταν και ο πρώτος Λευκός που επισκέφτηκε ποτέ στον Παναμά! (Οι Βούλγαροι βγάζουν σπυράκια με όλα αυτά!).

Και φυσικά αφού ο Μ. Αλέξανδρος είναι Σκοπιανός, δεν μπορεί παρά και ο τελευταίος βασιλιάς της Μακεδονίας που νικήθηκε από τους Ρωμαίους, ο Περσεύς, ήταν κι αυτός Σκοπιανός. Γι' αυτό και το Υπουργείο Πολιτισμού ( τους, απονέμει βραβεία με την ονομασία "Περσεύς", σε όσους διακρίνονται για την προσφορά τους στην προώθηση και διάδοση του "μακεδονισμού" (μεταξύ των οποίων και πολίτες με ελληνική ταυτότητα).

Και κλείνουμε με τον έτερο "Μακεδόνα", τον Μουσταφά Κεμάλ, του οποίου βρήκαν το σπίτι των προγόνων του (κι ας ήταν εξαλβανισθέντες ιουδαίοι - ο κ. Μπουτάρης δεν αποκαλεί Θεσσαλονικιό τον Κεμάλ στο Κόντζαντζικ, όπου θεμελίωσε μνημείο ο κ. Γκρούεφσκι. Και οι Τούρκοι βρήκαν φυσικά την ευκαιρία, και θα αναστηλώσουν μια οικία σε κάποια γκρεμισμένα θεμέλια, η οποία θα βαπτισθεί κι αυτή «σπίτι του Κεμάλ».


Ο Μακεδών