Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ για το ΔΝΤ!



Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακαλύπτει την... Αμερική, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτουν τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας από το ΔΝΤ!

Σε άτυπη, μάλιστα, ενημέρωση που διένειμε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ συγκεκριμενοποιούν τι θεωρούν παρέμβαση, αλλά λησμονούν τις προνομιακές σχέσεις που είχε το κόμμα τους τόσο με την προηγούμενη ηγεσία του ΔΝΤ όσο και με την κυρία Λαγκάρντ, με την οποία ο κ. Βενιζέλος χαριεντίζονταν μπροστά στον φακό. Η έκθεση όμως του ΔΝΤ, στην οποία γινόταν λόγος για νέα άγρια μέτρα και μονιμότητα της... έκτακτης εισφοράς, προκάλεσε μία σειρά από αντιδράσεις. Το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι η έκθεση του ΔΝΤ περιλαμβάνει αξιολογήσεις για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα που ισοδυναμούν με ανάμειξη στην πολιτική ζωή της χώρας και επισημαίνουν: «Οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών αφορούν τους ίδιους και μόνον αυτούς.
Η άποψη που περιλαμβάνεται στην έκθεση, ότι σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, στέλνει το λάθος μήνυμα». Η ΔΗΜ.ΑΡ. από τη μεριά της υποστηρίζει ότι η κοινωνία σηκώνει τεράστιο βάρος και η έκθεση του ΔΝΤ δεν το υπολογίζει σωστά. Στόχος είναι, προσθέτει η ΔΗΜΑΡ, «η εξάλειψη του κινδύνου νέων περικοπών μισθών και επιδομάτων».

Εντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κάνουν λόγο για οιωνό νέων μέτρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή δηλαδή της δήθεν ανάκαμψης και των δήθεν τελευταίων μέτρων, πέφτει στο κενό». Ομως για τις αναφορές που γίνονται σε εκείνον, από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι δεν αποτελεί έκπληξη.

«ΝΕΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς εκτιμά ότι «ο κ. Τόμσεν και η παρέα του ετοιμάζουν νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού με νέα μέτρα και χαράτσια, απολύσεις, αύξηση της ανεργίας και νέα δυσβάστακτα δάνεια».

«Το ΔΝΤ θεωρεί την Ελλάδα προτεκτοράτο» αναφέρει η Χρυσή Αυγή, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η «οριστική κινεζοποίηση των Ελλήνων».

Με αφορμή και τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο CNN, σημειώνει ότι «η πολιτική ΔΝΤ - Στουρνάρα είναι αποτυχημένη και οδηγεί στην οικονομική μας καταστροφή».

«Απαιτείται μία αληθινά εθνική ηγεσία που θα εκμεταλλευτεί τον πλούτο της χώρας προς όφελος του λαού μας και όχι των δανειστών» καταλήγει η Χρυσή Αυγή.

«Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα, σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ότι η συγκυβέρνηση ψεύδεται» παρατηρεί το ΚΚΕ.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου