Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχουν δυο Αλέξηδες! Εσωτερικού και εξωτερικού…

Όλο αυτό το διάστημα, λυπόμουν και στενοχωριόμουν για τον Σαμαρά, που ανέλαβε πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες συγκυρίες για την Ελλάδα.
Έκανα λάθος όμως.
  Τα θηρία με τα οποία παλεύει ο Σαμαράς είναι ξεδοντιασμένα άκακα αρνάκια, σε σχέση με τα θηρία που αντιμετωπίζει ο Αλέξης.
Αναφέρομαι στους εσωτερικούς εχθρούς του καθενός.

Ο Σαμαράς, εκτός από τρόικες, ΔΝΤ, Σόιμπλε, κλπ  έχει  και εσωκομματικούς αντιπάλους, αλλά όχι στον βαθμό που έχει ο Αλέξης.
Άλλο να έχεις να κάνεις με την Ντόρα και τον Άρη, και άλλο με τις αγριεμένες αναρχοαυτόνομες συνιστώσες που ζητάνε αίμα και … σπέρμα.
Για αυτό και συμπαρίσταμαι ολόψυχα στον σέξι Αλέξη, που πατάει πάνω σε δυο βάρκες προκειμένου να ολοκληρωθεί ως εθνικός ηγέτης.
Από την μια αναγκάζεται να συνταυτιστεί με μπαχαλάκηδες, κουκουλοφόρους, καταληψίες, και άλλους τέτοιους αγνούς ιδεολόγους, από την άλλη όμως πρέπει να
αρχίσει να δίνει λόγο και στους διεθνείς μπόσηδες, αν θέλει να γευτεί λίγο από το μέλι της εξουσίας.
Και δεν είναι εύκολο το εγχείρημα που ανέλαβε.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του δεν θα ’θελα να είμαι, τώρα μάλιστα που προγραμματίζει βαρυσήμαντη ομιλία στο Brookings Institute!
Και όχι επειδή δεν σκαμπάζει από αγγλικά… 
Πιο πολύ τον λυπάμαι διότι στην επιστροφή θα έχει να δώσει εξηγήσεις στα «ριζοσπαστικά» στελέχη του για το τι πήγε και είπε.
Ψάχνοντας λοιπόν στην Κουμουνδούρου, βρήκα … θησαυρό!
Ανακάλυψα ότι υπάρχουν δυο Αλέξηδες. Ένας εσωτερικού, και ένας εξωτερικού. Όπως παλιά το ΚΚΕ….
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα πει στους Αμερικανούς εντολείς του ο Αλέξης εξωτερικού, αλλά υποψιάζομαι.
Για το τι θα πει όμως (άμα τη επιστροφή του) ο Αλέξης εσωτερικού στο εσωκομματικό του ακροατήριο, στις Ρόζες, και στους αναρχοσυνδικαλιστές δηλαδή, έμαθα.
Βρήκα το πρωτότυπο χειρόγραφο που του ετοίμασε η Δούρου, και που θα διανεμηθεί στις συνιστώσες, όταν με το καλό επιστρέψει ο αρχηγός από την Βασιγκτόνα.
Και σας το μεταφέρω αποκλειστικά!!!!!!!
Σύμφωνα λοιπόν με το σημείωμα που έχω στα χέρια μου, ο Αλέξης θα πει στα κόκκινα αγριεμένα στελέχη του, ότι πήγε στην φωλιά του λύκου και μίλησε για την  «απελευθέρωση» της πατρίδας μας από την «διπλή σκλαβιά»!
Ότι τους ανακοίνωσε πως μετά την «εθνική απελευθέρωση», δηλαδή την εκδίωξη των «γερμανικών γουρουνιών» και των «φιλελεύθερων τσακαλιών» (η Χ.Α. θεωρείται ανάξια αναφοράς), η Ελλάδα, μέσω του Σύριζα θα πρέπει να εγκαθιδρύσει την «ολοκληρωμένη λαοκρατούμενη δημοκρατία», για την πραγμάτωση της οποίας απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να κοινωνικοποιηθούν και να κρατικοποιηθούν άμεσα τα βασικά οικονομικά και τεχνικά μέσα παραγωγής, και να επιτευχθεί δήμευση των περιουσιών, πάνω από ένα όριο.
Παράλληλα, θα διαγραφούν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά χρέη, καθώς και οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι.
Ο εργαζόμενος λαός θα οργανωθεί σε συνδικάτα ώστε να ελέγχει ο ίδιος «σαν φυσικός δικαιούχος» τα μέσα παραγωγής, ενώ το κράτος θα εποπτεύει μόνο την συντονισμένη εκτέλεση του κεντρικού σχεδίου.
Η αστυνομία θα αφοπλιστεί, και οι ένοπλες δυνάμεις θα ανασυνταχθούν σε μικρά αυτόνομα δημοκρατικά σοβιέτ.
Όσον αφορά στις ατομικές ελευθερίες και στη μικρή ιδιοκτησία, ο Σύριζα ως κυβέρνηση θα παρέχει εγγυήσεις, ενώ θα χαράξει και όρια ατομικής πρωτοβουλίας, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικοποιημένης παραγωγής.
Έτσι, η ατομική πρωτοβουλία, ελεύθερη από τους κεφαλαιοκρατικούς περιορισμούς, θα γίνει πάλι πραγματικός μοχλός προόδου και ανάπτυξης, και θα ξαναβρεί την ιστορική λαϊκή αποστολή της.
Αυτά εν ολίγοις θα πει ο Αλέξης εσωτερικού ότι είπε στους μασόνους του Brookings Institute!
Το αν θα τον πιστέψουν δεν γνωρίζω.
Πάντως επειδή από αγγλικά και αυτοί σκίζουν, είναι πολύ πιθανό να τον πιστέψουν…. ότι δηλαδή πράγματι έτσι τα είπε… έξω από τα δόντια!
Ζωή σε λόγου μας μ’ αυτούς που μπλέξαμε.
Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου