Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κανονικά φέτος οι Πανελλαδικές για τις σχολές Αστυνομικής

Εισακτέους... από το 2015 θα δεχθούν τελικά φέτος οι Αστυνομικές σχολές, οι οποίες αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2013, αλλά να εγγράψουν όσους επιτύχουν, δύο χρόνια μετά, το 2015.
Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ και δέχθηκε ο κ. Αρβανιτόπουλος, οι οικογένειες των υποψηφίων αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση να διακοπεί για δύο χρόνια η ροή εισακτέων στις Αστυνομικές σχολές. Συμφωνα με την τροπολογία αναφέρεται το εξής: «Κατά το σχολικό έτος 2012-13  οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή αστυφυλάκων και στη
Σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες ς θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016».
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει εγκύκλιο η οποία όριζε:
Για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), οι υποψήφιοι ήδη υπηρετούντες Αστυνομικοί θα ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το αν η Σχολή θα δεχτεί υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013, αναφέρει η εγκύκλιος.
- Το Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ) θα δεχτεί υποψηφίους (ήδη Πυρονόμους, Αρχιπυροσβέστες και Πυροσβέστες) των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013.
Τη διακοπή απαίτησε η Τρόικα. Με τη λύση των εισακτέων εν αναμονή «επιχειρείται η μερική άρση της αδικίας και παράλληλα η τήρηση των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας», επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση.
e-dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου