Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αναστέλλεται η απεργία στα τρόλεϊ, συνεχίζουν οι οδηγοί των λεωφορείων Στάση αναμονής από τους εργαζόμενους

Αναστέλλεται η απεργία στα τρόλεϊ, συνεχίζουν οι οδηγοί των λεωφορείωνΤην αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα σωματεία των τεχνικών των Οδικών Συγκοινωνιών. Ωστόσο, συνεχίζουν την απεργία τους οι οδηγοί των λεωφορείων, παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ. Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Σε παρόντα χρόνο, πάντως, τηρούν στάση αναμονής.
Οι τεχνικοί στα λεωφορεία και όλοι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έκαναν πίσω, λίγη ώρα μετά την προκαταρκτική εξέταση, την οποία διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών το πρωί της Δευτέρας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία - μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης. Παρόλα αυτά στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν μόνο τα μισά τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι κρατούν στάση αναμονής, έως ότου καταλήξει η γενική
τους συνέλευση.

Διατηρεί στο τραπέζι την πιθανότητα επίταξης το υπουργείο Ανάπτυξης

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζουν ότι στο υπουργείο υπάρχουν στελέχη που εμμένουν στο μέτρο της επίταξης εργασιών: "Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και οι τεχνικοί λεωφορείων άκουσαν τη φωνή της λογικής και επιστρέφουν στις δουλειές τους. Ελπίζουμε ότι θα τους ακολουθήσουν και οι οδηγοί των λεωφορείων. Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι", τονίζουν. Η τελευταία φράση είναι χαρακτηριστική των προθέσεων του υπουργείου.
Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί, εάν είχαμε να κάνουμε με το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης, σε ό,τι αφορά με τη συνέχιση της απεργίας, στην οποία μέχρι εκείνη την ώρα επέμεναν οι εργαζόμενοι.
"Κάνουμε πράξη, την πρόσκληση της διοίκησης για διάλογο", ανέφερε ο προέδρου του σωματείου τεχνικών του ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, κ. Απ. Ραυτόπουλος.
Να υπενθυμιστεί ότι το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ, ενώ δεν αποκλείεται σε περίπτωση που εμμείνουν στην απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων δεν αποκλείεται η αποστολή νέων φύλλων επίστράτευσης μετά από εκείνα που εστάλησαν στο μετρό.

Νέα ταλαιπωρία την προσεχή Πέμπτη
Υπενθυμίζεται ότι για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου έχει προκυρηχθεί παναττική 24ωρη απεργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, η οποία και δεν έχει ακυρωθεί με βάση τα έως τώρα δεδομένα.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου