Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ο τζάμπας ζει (αλλού)



Ας εισέλθομεν, χωρίς πολλές περικοκλάδες, κατευθείαν στο «ψητό». Ητοι τα φράγκα. Αντιγράφω από «δημοκρατία» (Πέμπτη 10/1/2013, σελ. 18). «Ποια παραστατικά δεν γίνονται δεκτά από την Εφορία για τη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2013»: Ενοίκια, ύδρευση, δημοτικά τέλη, αποχέτευση, υπηρεσίες κοινοχρήστων, ηλεκτρισμός, υγραέριο - φυσικό αέριο, πετρέλαιο, στερεά καύσιμα, φάρμακα, φαρμακευτικά προϊόντα και θεραπευτικές συσκευές, ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, νοσοκομειακή περίθαλψη, υπεραστικά τρένα, ταξί, υπεραστικά λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία, αστικές συγκοινωνίες, δίδακτρα σχολείων κ.ά.».

Ε, δίκιο δεν έχει ο πεφωτισμένος σταυραδελφός του Κώστα Σημίτη; Εν έτει 2013 ποιος θα χαλάσει φράγκα για νοίκι; Ολοι άστεγοι θα μείνουν. Πώς να αναγνωρίσει κοτζάμ Εφορία αποδείξεις από
φάρμακα και γιατρούς; Γιατί δεν ψοφάς, ρε φίλε, να αγαλλιάσει και η ψυχούλα του Λοβέρδου; Είναι δυνατόν να πας να κοροϊδέψεις με τιμολόγια αποχέτευσης; Γιατί δεν τα τρως (μαζί με τον Πάγκαλο) για να ανακυκλώσεις όμορφα (τα προϊόντα της Μεταπολίτευσης); Αμ το άλλο; Πού το βάζεις το άλλο; Εχεις ακόμα παροχή στη ΔΕΗ και πας να κρύψεις εισόδημα από το υπουργείο Οικονομικών δικαιολογώντας έξοδα πολυτελείας όπως η κατανάλωση ρεύματος; Φτου σου!


Τράβα μία

Από την άλλη, ο δαιμόνιος Στουρνάρας ανακάλυψε ευφυέστατο τρόπο προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην ταλαίπωρη πατρίδα μας. Ενώ δεν δικαιολογείται ως έξοδο ο λογαριασμός της ΔΕΗ, δεκτές θα γίνονται οι αποδείξεις για αγορές: ράδιο CD, τηλεοράσεις, DVD, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μέσα εγγραφής ήχου και εικόνας.

Είναι σαν να σου υποδεικνύει να ανακαλύψεις τρόπο να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω δίχως ρεύμα! Τέλεια δεν θα ήταν να ρίχνεις θαλασσινό νερό στην τηλεόραση για να παρακολουθήσεις τον Σουλεϊμάν τον οθωμανοπρεπή; Στράκες δεν θα έκανε μια εφεύρεση προσωπικού υπολογιστή με μανιβέλα, ο οποίος θα φορτίζεται όσο τη γυρνάς;

Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στον εργώδη αποδομητή της ελληνικής οικονομίας και για έναν επιπλέον λόγο: Μας θυμίζει ΓΑΠ, ο οποίος μας έχει λείψει δραματικά. Η θύμηση έρχεται αυθόρμητα με ορισμένα είδη αποδείξεων που θα κάνει δεκτές η Εφορία: μουσικά όργανα, άνθη, κατοικίδια ζώα, παιχνίδια, είδη αθλήσεως και εξοχής, τροφές και υπηρεσίες για ζώα, αθλητικές δραστηριότητες και ελεύθερου χρόνου, πολιτιστικές δραστηριότητες, πακέτο διακοπών!

Φτυστός ο Γιώργος Παπανδρέου στα χούγια...


Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου