Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τούρκος ΥΠΕΞ : « Η μετά Άσαντ εποχή μας ενδιαφέρει»

« Η μετά Άσαντ εποχή μας ενδιαφέρει» αποτελεί συγκεκριμένα το διαφιλονικούμενο ζήτημα διευκρίνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Ahmet Davutoğluστις δηλώσεις του αναφορικά με την συριακή κρίση σε απάντηση στις ερωτήσεις του Πρακτορείου Anadolu και πρόσθεσε ότι η μεταβατική κυβέρνησης πρέπει να συσταθεί από άτομα που δεν έχουν «βάψει» τα χέρια τους στο αίμα.
Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι σταθερή στο Συριακό τόνισε ο ΥΠΕΞ υπενθυμίζοντας ότι αυτό που σήμερα αποτελεί πολεμική στις συζήτησης στην συριακή κρίση είναι το μετέπειτα του Ασαντ διότι η μεταβατική κυβέρνησης που θα συγκροτηθεί πρέπει να αποτελείται από «έμπιστους ανθρώπους».

« Ο Ασαντ προτίμησε στην αιματηρή αυτή τραγωδία της συριακής κρίσης  να καταστρέψει ολοσχερώς την ύπαρξη του συριακού άμαχου πληθυσμού γεγονός που τον οδήγησε να καταδικαστεί από το ίδιο του έθνος καθώς δεν έχει μείνει κανένας που να τον υποστηρίζει» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η τουρκική εξωτερική πολιτική λέγοντας..
Είναι πολύ φυσικό να δεχόμαστε επικρίσεις όσο και τους επαίνους στην παρουσίαση της ενεργής πολιτικής μας στις δημοκρατικές χώρες τόνισε ο ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε.. «η Τουρκία δεν υιοθετεί ποτέ μια εξωτερική πολιτική που δεν διαχωρίζει τον τύραννο από τον καταπιεσμένο» ανέφερε ο Ahmet Davutoğlu καταλήγει το δημοσίευμα  .
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου